Koko NHL-uransa Toronto Maple Leafsia edustanut suomalaishyökkääjä Leo Komarov on päässyt pelaamaan NHL:n pudotuspelejä ainoastaan tulokaskaudellaan, jolloin hän siirtyi kesken kauden KHL:stä Torontoon kaudella 2012-13.

Nyt pari sataa NHL-ottelua myöhemmin ja varakapteenin roolin ansainneena Komarov jahtaa joukkueensa kanssa pudotuspelipaikkaa itäisessä konferenssissa.

Seitsemännellä sijalla oleva Maple Leafs nappasi 3-2 voiton Florida Panthersista, mikä teki neljän pisteen eron Tampa Bay Lightningiin, joka on pudotuspeliviivan alapuolella.

Seurojen välissä on viimeisellä pudotuspelipaikalla Boston Bruins, joka on yhden ottelun enemmän pelanneena pisteen päässä Torontosta.

Tilanne näyttää juuri nyt hyvältä Maple Leafsin kannalta, kun otteluita on jäljellä seitsemän ja joukkue on mukavassa vireessä runkosarjan lopussa.

Vahvasti joukkueen uudelleenrakentamisessa mukana vuosia ollut Komarov pääsisi vihdoin käyttämään vahvuuksiaan myös runkosarjan jälkeen, mikäli Toronto yltää tosipeleihin.

Joukkue on täynnä nuoria tähtiä, joten työteliäs ja kokenut Komarov tulee olemaan isossa roolissa pudotuspeleissä.

Edellisessä neljässä pelissään tehot 2+3 iskenyt Komarov pelaa isolla vastuulla Maple Leafsin kakkosketjussa, jossa keskushyökkääjänä häärii Nazem Kadri.

Suomessa Komarovin asenne tunnetaan kovista maajoukkuepeleistä, mutta Pohjois-Amerikassa ”Leksan” merkitys joukkueelleen tullaan ymmärtämään vasta täysin tämän kevään aikana.