Florida Panthersin kokenut ykkösvahti Roberto Luongo kärsii vammasta, joka todennäköisesti liittyy viime kesänä huippuveskarille tehtyyn lonkkaleikkaukseen.

Vamman vakavuudesta tai sairausloman pituudesta ei ole tietoa, eikä Tom Rowe, joukkueen manageri ja päävalmentaja, sanonut Miami Heraldin mukaan muuta kuin, ettei joukkue ”voi murehtia ’Loun’ vuoksi juuri nyt”.

Luongon ollessa poissa päävastuun todennäköisesti kantaa James Reimer, mutta kakkosvahdiksi joukkue kutsui farmista kokeneen sveitsiläisvahti Reto Berran, joka saapui organisaatioon kesällä pelaajakaupassa Colorado Avalanchesta, muttei ole pelannut NHL:ssä tällä kaudella vielä otteluakaan.

– Olen 30-vuotias, eikä sitä tiedä, milloin on viimeinen mahdollisuus NHL:ssä. Yritän siis nauttia tästä mahdollisimman paljon ja pitää hauskaa, Berro sanoi lehdelle.

Berran kärsivällisyys on todennäköisesti ollut tällä kaudella koetuksella. Kun hän kesällä tuli Floridaan, hänen ajateltiin olevan kakkosvahti Luongolle, mutta heinäkuussa joukkue teki sopimuksen myös Reimerin kanssa. Berran tie siis vei farmiin.

– Pidämme hänestä (Berrasta) paljon, siksi emme myyneet häntä, Rowe sanoi viitaten viime viikon siirtorajaan NHL:ssä.

– Hän ei koskaan pyytänyt kauppaa, mutta olen varma, että kuten kaikki 30-vuotiaat, hän haluaisi mennä muualle saamaan mahdollisuuden. Mutta ajattelimme Florida Panthersin kannalta, että on parasta pitää hänet organisaatiossa, jos vaikka tarvitsisimme häntä.

– Ja katsokaa, mitä tapahtui: me tarvitsimme häntä, Rowe päätti.