Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman väläytteli pari viikkoa sitten mahdollisuutta, jossa ensi kaudella NHL:ään mukaan liittyvä Golden Knights Vegas voisi kysellä kahden KHL-tähden perään.

Friedman puhui SKA-kaksikosta Vadim Shipatshevistä ja Jevgeni Dadonovista.

Molempia vietiin jo viime kesänä kohti NHL:ään, mutta liikkeitä ei nähty. Molemmat päättivät jatkaa KHL-jättiläisen SKA:n riveissä.

Friedman nosti aiheen jälleen esille, varsin mehukkailla tiedoilla.

Friedmanin mukaan varsinkin Shipatshev on hakemassa kovia palkkatuloja.

Venäjän maajoukkuesentterillä ensimmäinen palkkapyyntö on ollut Friedmanin lähteiden mukaan peräti 5,5 miljoonaa dollaria.

Tämä on merkittävä summa, kun huomioi sen, että Shipatshev ei ole koskaan pelannut NHL:ssä.

Dadonov sen sijaan on vieraillut aiemmin Pohjois-Amerikassa parissa eri organisaatiossa. Myös hänellä palkkapyyntö on tuntuva: 3,5 miljoonaa dollaria kaudesta.

– Aina alussa pyynnöt ovat korkealla, mutta ne antavat vihiä siitä, että mistä neuvottelut lähtevät liikkeelle. On mielenkiintoista nähdä, että innostuuko mikään NHL-seura, kun kyse on tuollaisista summista, Friedman pyöritteli.

Shipatshev, 30, nakutti tällä kaudella 50 runkosarjaottelussa tehot 26+50=76. 28-vuotiaalla Dadonovilla kokoon tuli puolestaan 66 (30+36) tehopistettä yhteensä 53 ottelussa.