Kaudella 2012-13 SM-liigassa koettiin historiallisia hetkiä, kun vasta 16-vuotias superlupaus Kasperi Kapanen ja hänen viimeisiä vuosiaan omalla urallaan pelannut isä, entinen NHL-tähti Sami Kapanen pelasivat samassa kokoonpanossa.

Ajoittain isää ja poikaa peluutettiin samaan aikaan jäällä. Nyt Kasperi Kapanen kertoo muutaman vuoden myöhemmin Sportsnetin haastattelussa, ettei heidän yhteinen kemiansa kentällä ollut aivan tähtiin kirjoitettu.

– Ei. Ehkä yksi huonoimmista kemioista ikinä, mikä minulla on ollut kenenkään kanssa jäällä, Toronto Maple Leafsia edustava hyökkääjä tylyttää.

– Se on outoa. Se oli varmasti yksi elämäni hienoimpia asioita pelata hänen kanssaan samassa ketjussa, mutta jostain syystä kemiaa ei ollut.

Kasperi Kapasen omien sanojensa mukaan hän pelasi mielellään muiden pelaajien kanssa. Isä on myös aikoinaan ollut samaa mieltä.

– Hän tietää sen itsekin. Hän puhui siitä aiemmin, 20-vuotias kiekkolupaus lisää.

Samassa haastattelussa hän kertoo, että rakkaus jääkiekkoa kohtaan löytyi kiekkoperheessä jo varhaisessa vaiheessa.

– Välittömästi, kun opin juoksemaan ja kävelemään, oli minulla aina lätkämaila kädessä. Silloin aloin pelaamaan ja se on jotain, mitä olen rakastanut siitä asti, hän kuvailee.

Kaikki lähti omasta tahdosta vahvasta perhetaustasta huolimatta.

– Isäni ei ikinä painostanut minua, vaan se oli jotain mitä rakastin tehdä. Katsoin hänen kaikki pelinsä ja nyt olen itse täällä. Tähän asti tämä on ollut hyvä valinta.

Kapasten perheessä tunnelma oli katossa, kun Kasperi sai keskellä yötä kutsun ensimmäiseen NHL-otteluunsa viime kaudella.

– Onneksi olin vielä hereillä. Soitin heti puhelun jälkeen isälleni, vaikka Suomessa oli kello neljä aamulla. Soitin sekä isälleni että äidilleni, että mitä oli tapahtumassa. Äitini oli tosi innoissaan niin kuin myös isäni. Se oli aika spesiaalia, nuorukainen muistelee.