Keskiviikkona KalPa onnistui jo varmistamaan välieräpaikkansa ja nyt viikonloppuna etsitään muut kolme nimeä mukaan seuraavalle kierrokselle.

Perjantaina välieräpaikan varmistamista hamuavat Ilves, HIFK ja JYP.

Tampereella Tappara saa kokoonpanoonsa Jere Karjalaisen, joka on ollut sivussa maaliskuun alkuvaiheilta lähtien. Karjalainen ottaa paikan kirvesrintojen nelosketjusta, josta tilaa hänelle tekee Joona Luoto.

Samalla Tappara sekoittaa ketjujaan. Nyt kakkosvitjan laidalle nousee Jukka Peltola. Martin Roymark ottaa paikan kolmosketjun laidalta ja Sebastian Repo puolestaan hyökkää nyt yhdessä Otto Rauhalan ja Karjalaisen kanssa nelosketjussa.

Helsingissä katkaisupaikan äärellä oleva IFK tekee pieniä muutoksia rosteriinsa. Tomi Tuomisto palaa kokoonpanoon ja hänet on sijoitettu punapetojen kakkosketjun laidalle. Lennart Petrell siirretään kakkosesta kolmosvitjaan.

Tämä tietää sitä, että IFK:n kapteeni Arttu Luttinen tippuu pois pelaavasta kokoonpanosta.

TPS:llä Elias Karvonen on jälleen kehissä ja hän hyppää suoraan kakkosketjun laitaan. Kolmosvitjasta Jerry Ahtolan ympäriltä löytyvät nyt puolestaan Teemu Väyrynen ja Otto Nieminen. Aiemmin kakkosketjussa mukana ollut Timi Lahtinen tippuu nelosketjuun ja Julius Vähätalo on poissa pelaavasta kokoonpanosta.

Puolustuksessa Miro Keskitalo tippuu pois ja hänen tilalleen mukaan tulee Jani Forsström.

Hämeenlinnan ottelussa HPK:n ja JYPin välillä kokoonpanot elävät selvästi eniten.

JYPiltä sivussa ovat Ossi Louhivaara, Mikko Kuukka ja Mikko Kalteva. Varsinkin puolustuksen suhteen JYP kokee kovia menetyksiä. Kalteva on sivussa loukkaantumisen takia, Kuukka taas kahden ottelun pelikiellon myötä.

Tilalle hyppäävät Tuomas Pihlman, Juuso Pulli ja Juha Uotila.

Janne Kolehmaisen hypätessä kolmosketjun laitaan, ottaa Pihlman paikkansa nelosketjusta. Pulli on merkattuna JYPin kolmospakkipariin, Uotila seitsemänneksi puolustajaksi.

HPK saa kuudenteen kohtaamiseen mukaansa Petteri Nikkilän, joka on kärsinyt kahden ottelun mittaisen pelikieltonsa.

Selkä seinää vasten oleva HPK pistää myös ketjujaan kovasti uusiksi. Sakari Mannisen ja Otto Paajasen rinnalle lyödään nyt Eero Somervuori, kakkoseen Niklas Hagman saa vierelleen Oula Palveen ja Janne Lahden. Kolmosvitjassa Niko Kapasen ympärillä ovat nyt Teemu Turunen ja Juho Keränen. Nelosvitjassa Miro Ruokonen ja Severi Sillanpää muodostavat vitjan yhdessä Juha Koiviston kanssa.

Kokoonpanoon palaava Nikkilä hyppää ykköspakkipariin, tiputtaen Henrik Forsbergin samalta tontilta seiskapakiksi.

Illan ottelut ja sarjojen tilanteet:

Ilves-Tappara 3-2
HIFK-TPS 3-2
HPK-JYP 2-3

Välieriin selviää neljällä voitolla. Mikäli perjantaina ei nähdä vielä ratkaisuja, ovat seitsemännet ja ratkaisevat pelit ohjelmassa huomenna lauantaina.