Helsingin IFK muutti koko ottelusarjan luonteen voittamalla TPS:n SM-liigan puolivälierissä maanantaina pitkälle jatkoajalle jatkuneessa neljännessä ottelussa. Seuraavaksi joukkueet kohtaavat keskiviikkona Turussa otteluvoittojen ollessa tasan 2-2.

HIFK pystyi olemaan maanantaina loppujen lopuksi aktiivisempi osapuoli. Eikä ihme, sillä joukkueiden valmentajat peluuttivat pelaajiaan täysin eri taktiikalla.

Vierasjoukkue TPS jahtasi Helsingissä elintärkeää ottelusarjan kolmatta voittoa tähtipelaajiinsa nojaten.

Tikkanen, Harri 30:24

TPS peluutti kuutta pelaajaansa yli 30 minuuttia pitkässä ottelussa. Eikä mitään pois turkulaisten ykköskentälliseltä, joka on ollut sarjan ylivoimaisesti paras kolmikko, mutta Tomi Kallio on 40-vuotias ja Eric Perrin 41-vuotias.

Kallio on nyt pelannut viiden päivän sisään kolmessa ottelussa yli 70 minuuttia playoff-kiekkoa, mikä on hatunnoston arvoinen suoritus, mutta kuormitus saattaa hyvin näkyä jo seuraavissa peleissä.

HIFK:sta ainoastaan puolustaja Teemu Eronen pelasi yli 30 minuuttia. Peliajat jakaantuivat pelaajien välillä selvästi turkulaisia tasaisemmin, ja esimerkiksi ykkössentteri Roope Hintz pelasi reilut 24 minuuttia.

Lisäksi TPS on pelannut täysin samalla kokoonpanolla kaikki neljä ottelua, kun puolestaan HIFK on kierrättänyt pelaajia ja jakanut vastuuta eri pelaajille eri otteluissa.

Kesken puolivälieräsarjan useampi HIFK:n hyökkääjä on ollut sivussa vähintään yhdestä ottelusta. Esimerkiksi Mikael Johansson ja Henri Tamminen olivat katsomossa maanantaina, mutta hyppäävät kaukaloon varmasti tuoreella jalalla keskiviikkona.

HIFK on ollut tähän asti TPS:n kotiotteluissa täysin vastaantulija puolivälierissä, mutta fiksu ja maltillinen peluuttaminen voi antaa joukkueelle etua seuraavissa peleissä.