HPK:n vasta 20-vuotias nuori ykkösmaalivahti Emil Larmi on ollut ehdottomasti joukkueensa tärkein pelaaja, kun HPK on onnistunut ottamaan otteen puolivälieräsarjasta JYPiä vastaan.

Hämeenlinnalaiset johtavat sarjaa lauantain jatkoaikavoiton myötä 2-1 siitä huolimatta, että JYP on pelannut vaarallista hyökkäyspeliään läpi sarjan.

Viimeisenä lukkona on ollut kuitenkin HPK:n maalilla Larmi, joka on seissyt ajoittain päällään, jotta joukkue on pystynyt kääntämään otteluita edukseen.

Runkosarjassa vahvoja otteita esittänyt nuori maalivahti ei ole sortunut paineen alla, vaan päinvastoin nostanut tasoaan kauden tärkeimmillä hetkillä.

Tilastot puhuvat puolestaan. Larmi on torjunut kolmessa ottelussa keskimäärin huimat 35,6 laukausta ja päästänyt vain kuusi maalia selkänsä taakse. Torjuntaprosentti on loistava 94,69.

Tasaisessa sarjassa maalivahtien panos korostuu ja juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että 20-vuotias maalivahti saattaa pilata JYPin loistavan kevätkauden huippuvireellään.

On selvää, että Larmin nimi on tämän kauden aikana kirjoitettu paksulla tussilla monen NHL-tarkkailijan papereihin, vaikka hänellä ei NHL-varausta olekaan.