Florida Panthersin Aaron Ekblad palaa kaukaloon ensi yönä, kun joukkue kohtaa kotonaan Carolina Hurricanesin. Ekblad on ollut sivussa joukkueen neljä edellistä ottelua aivotärähdyksen takia.

The Hockey Newsin toimittaja Matt Larkin kummasteli twitterissä seuran päätöstä tuoda puolustaja takaisin kokoonpanoon, vaikka joukkue on jo käytännössä ulkona kevään pudotuspeleistä. Panthersilla on kahdeksan pistettä eroa Toronto Maple Leafsiin, joka on kiinni itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa.

– Ekblad on tänään kokoonpanossa? Miksi? Suojelkaa tähtenne aivoja, Larkin tviittasi.

Matt Larkin

@MLarkinHockey
Ekblad back in the lineup tonight? WHY? The Panthers are EIGHT points out of a playoff spot. Protect your star's brain. Please.

Erikoista ja jopa vaarallista Ekbladin kiirehtimisestä kokoonpanoon tekee sen, että nuori tähtipakki on kärsinyt lyhyellä urallaan neljästä aivotärähdyksestä ja lisäksi kolme viimeisintä on sattunut hyvin lyhyellä aikataululla. Vuosi sitten tammikuussa kanadalainen kärsi uransa toisen, World Cupissa kolmannen ja nyt jo neljännen.

Kunnollinen toipumisaika vakavasta loukkaantumisesta olisi palvellut pelaajan etua pitkällä tähtäimelle, kun joukkueen on lähes mahdotonta enää päästä mukaan kevään suureen tanssiin.