Minnesota Wildin leirissä kuohui Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä pelatun ottelun jälkeen.

Vastassa Wildilla oli Columbus Blue Jackets, joka keikkuu omassa konferenssissaan kärkipaikoilla.

Wild puolestaan on koko läntisen konferenssin ykkönen, näin ohjelmassa oli kärkipeli.

Siinä nähtiin lopulta vain yksi maali, josta vastasi Blue Jackets. Asialla oli Brandon Saad, joka siivosi irtokiekon sisään kolmannessa erässä.

Wild näytti menevän ottelussa johtoon jo avauserässä, kun kiekko pomppi Erik Haulan kautta sisään.

Tarkemmin kiekko pomppi vielä myös Blue Jacketsin William Karlssonin kautta ennen kuin se päätyi Blue Jacketsin verkkoon. Tilanteessa Haula teki pienen potkuliikkeen, minkä jälkeen kiekko kimposi Karlssonin luistimesta sisään.

Lopulta osuma hylättiin pitkän videotarkistuksen jälkeen.

Muun muassa tästä Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau ei ollut kovin tyytyväinen kamppailun jälkeen.

– Boudreau sanoi hylätystä maalista, että Torontossa on otettu ”kaveri kadulta, joka ei ole katsonut koskaan jääkiekkoa”, Minneapolis Star-Tribunen toimittaja Michael Russo kirjoitti.

Päätös hämmensi myös suomalaishyökkääjää Haulaa.

– Tuomari kertoi, että mikäli kiekko olisi mennyt sisään Karlssonin mailan, ei luistimen kautta, osuma olisi hyväksytty. Jos tuo on noin, niin se on huonoin sääntö ikinä, Haula murisi.

– En voi ymmärtää, miten tuollainen sääntö voi olla olemassa, varsinkin kun tässä yritetään saada lisää osumia peliin mukaan. Kun kyse on vielä maalin pelistä, niin joskus tuollaiset tilanteet turhauttavat todella paljon.

Lopussa Wild yritti vielä tulla tasoihin, mutta kiri vaikeutui kun tuoreelle hankinnalle Martin Hanzalille tuomittiin todella löysästi kaksiminuuttinen. Tuomareiden mukaan Hanzal olisi osunut Blue Jacketsin venäläismaalivahtiin Sergei Bobrovskiin, joka teki retkahdusliikkeen. Todellisuus ei aivan tätä ollut.

– Jos Hanzalille annetaan tuosta jäähy, niin samalla olisi pitänyt antaa sukeltamisesta jäähy myös Bobrovskille. Hän nytkäytti päätään niin kuin joku olisi ampunut häntä luodilla. Tuo on hemmetin karmeaa, Wild-luotsi Boudreau raivosi.

Tuomareille ei irronnut kovin puhtaita papereita Boudreaulta kamppailun jälkeen.

– Peli, jossa on vastakkain kaksi kärkijoukkuetta ja jotka vääntävät aivan viimeisistä senteistä… sitten häviät huonoihin tuomioihin, Boudreau murehti.