Toronto Maple Leafsin Auston Matthews teki historiaa viime yönä, kun hän rikkoi Maple Leafsin tulokkaiden maaliennätyksen.

Aiemmin ennätystä hallussa piti todellinen seuralegenda Wendel Clark, joka iski 34 maalia kaudella 1985-86.

Matthewsin osuma Florida Panthersin verkkoon oli hänen kauden 35.

– Katsoin sen paikan ja yritin tähdätä sinne. Pääsin vähän kuin sujauttamaan kiekon sisään, Matthews itse kommentoi osumaansa Sportsnetsin mukaan.

– Monesti maalintekijät yrittävät iskeä räpylän yläpuolelle. Mutta kun katsoo Austonin vetoja, ne on suunnattu yleensä alas, haarojen väliin, kilpipuolelle. Hän menee prosenttien mukaan. Jos kiekko ei mene suoraan maaliin, niin siitä tarjoutuu yleensä hyvä ripari ja ehkä joku joukkuetoveri saa laitettua kiekon sisään.

– Hän tosissaan miettii peliä. Se on enemmän sitä, että miten saan maalin kuin että miten teen maalista mahdollisimman hienon, Clark hehkutti Matthewsia.

Matthewsin kohdalla ylistyssanoja on riittänyt tällä kaudella.

Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock antoi oman osuutensa pienellä paljastuksella.

Babcock oli tarjonnut Matthewsille mahdollisuutta pelata laidassa tällä kaudella.

Tälle Matthews oli sanonut ”ei”.

– Tein sen selväksi: hän saisi pelata joko laidassa tai keskellä. Hän sanoi ”ei, haluan pelata keskellä”. No sitten pelaat koko kentän peliä. Ja hän halusi tehdä niin. Hän haluaa olla paras pelaaja koko maailmassa juuri sillä saralla ja siitä tulee iso haaste hänelle. Hänen pitää olla eliittitason pelaaja koko kentän alueella.

– Tuollaiset kaverit tekevät joukkueesta voittavan, Babcock kehaisi esimerkin kautta nuorta jenkkisentteriä.