Toronto Maple Leafsin nuori kultakimpale Auston Matthews on jo 19-vuotiaana yksi Kanadan tunnetuimpia urheilijoita. Nuori supertähti on lyömässä totisesti rahoiksi kaukalossa, kuin myös sen ulkopuolella.

2016-vuoden varaustilaisuudessa ensimmäisenä varattu Matthews neuvottelee sponsorisopimuksesta urheilutavaroita myyvän Fanatics Authentics -yrityksen kanssa. Yritys myisi Matthewsin otteluissa käytettyjä pelivarusteita ja allekirjoitettuja keräilytavaroita.

TSN:n lähteen mukaan Matthews olisi saamassa 300 000 dollaria vuodessa sponsorisopimuksesta. Yhdysvaltalaisella Matthewsillä on mahdollisuus peräti 3 miljoonan dollarin tienesteihin, jos hän käyttää täyden hyödyn suosiostaan, kertoo TSN:n lähde.

Matthewsillä on jo sopimus Bauer Hockeyn kanssa, mutta lisää on mahdollisesti tulossa, koska hänen perässään on pankkeja, talousyrityksiä, limonaadi -ja energiajuomayhtiöitä.

– Auston voi tehdä niin paljon kuin haluaa. Kysyntää on. Mutta muistakaa, jokainen sopimus tarvitsee aikaa mainosten tuottamiseen ja lisää päiviä allekirjoitusten kirjoittamiseen, kertoo TSN:n lähde.

Matthewsin agentti Pat Brisson haluaa kuitenkin lähteä rauhallisesti liikkeelle nuoren suojattinsa kanssa.

– Olemme tarkkailupisteessä tällä hetkellä. Toivomme saavamme päätöksen kesään mennessä ja ennen ensi kautta, Brisson kertoo TSN:n mukaan.

Fanatics Authenticsin riveissä on jo lukuisia huippu-urheilijoita, kuten NBA-tähti Stephen Curry ja NFL-legenda Peyton Manning.

Matthews tienaa tulokaskaudellaan 0,925 miljoonaa dollari kaudessa, mutta mahdolliset bonukset voivat nostaa palkkaan peräti 2,85 miljoonaa ylimääräistä.