HELSINKI. HIFK:n kannalta perjantai toi mukanaan monenlaista iloa.

Tuli voitto, tuli välieräpaikka ja…

…ylivoimamaali!

Jälkimmäinen on ollut harvinaista herkkua IFK:lle, sillä ennen perjantaita punapedot eivät olleet hyödyntäneet 23:a aiempaa ylivoimakertaa.

– Kyllähän se on vähän naurattanut, kun ei ole mennyt. Onneksi meni ja aika nopeasti. (Teemu) Eroselle vaan kiekkoa, niin näyttää uppoavan, illan ratkaisija Mika Partanen naureskeli SuomiKiekko-sivustolle.

Entä päävalmentaja, millaisia ajatuksia kyseisestä osumasta heräsi?

– Eiköhän se ollut teille iso helpotus. Nyt voitte keksiä uusia tilastoja, että mitä siellä pitää olla, Antti Törmänen hymähti.

– Niin kuin nähdään, niin tämmöistä se on. Oliko tuo sitten kummoinen laukaus? Ei mun mielestä. Parempia ylivoimia ollaan pelattu, mutta ei mitään. Siinä saatiin tärkeä aloitusvoitto ja totta kai se oli iso maali, Törmänen myönsi.

Törmänen ei lähtenyt peittelemään sitä, että voitto perjantaina tuotti ison helpotuksen.

IFK:n kausi on ollut ailahtelua täynnä. Eteen ei tullut romahdusta 1. pudotuspelikierroksella tai puolivälierissä.

Nyt kaikki on mahdollista.

– Jokaisesta pelistä oli vaikeaa saada voitto. Turun pelit olivat hankalia alkuun, missä ylivoimilla päästettiin maaleja. Nähtiin samalla TPS:n vaarallisuus koko ajan. Ei tämä helppoa ole. Tämä on todella hankalaa koko ajan niin kuin näkyi.

Törmänen olikin hieman vitsikkäällä tuulella välieriin pääsyn jälkeen.

Varsinkin kun häneltä kysyttiin saavutuksen merkitystä.

– Te (media) olette höpöttäneet, että meillä on kallis joukkue. Niin eikö näillä pystytä sitten maksamaan se?, Törmänen heitti.

– Henki on kova. Ei ole tainnut olla vielä samaa isäntää ratkomassa näitä jatkoeriä vielä. Se on se iso asia. Siellä on tarvinnut hienoa maalivahtipelaamista ja siellä on tarvinnut hienoa venymistä koko joukkueelta. Ollaan saatu henki päälle. Oikeastaan saatiin se siitä, kun tuli hyvät hankinnat KooKoosta. Tuli lisää spirittiä koppii ja lisää kilpailutilannetta sinne. Alettiin uskoa siihen, että taito ei ole ihan kokonaan kadonnut. Saatiin uskoa mukaan ja sitä kautta ollaan pikku hiljaa kasvettu ja kasvettu.