HELSINKI. HIFK sai huokaista helpotuksesta, kun Corey Elkins laukoi toisessa jatkoerässä 3-2-maalin TPS:n verkkoon.

Sarja lukemiin 2-2.

– Onhan se ihan eri tilanne kuin 1-3. Edelleen ollaan siinä lopputulemassa, että meidän pitää voittaa siellä (Turussa) kerran. Mun mielestä on ihan hyvä idea käydä siellä voittamassa nyt, helpottunut IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen heitti SuomiKiekko-sivustolle.

Jo parissa sarjan aiemmassa ottelussa IFK on aloittanut kamppailun terävästi. Turussa TPS toki rankaisi harvoista paikoista, mutta nyt IFK:n terävä startti näkyi konkreettisesti.

Törmäsen käärmesoppaa vai mitä. Tähän IFK-luotsi letkautti peliä edeltäneestä tapauksesta, missä laulusuorituksen vetäissyt Osmo Ikonen töppäili.

– Ehkä se tuli siitä Maamme-laulusta. Kuultiin, että verta kentällä, vai mitä se lauloi? Mertako? No me kuultiin, että verta, niin saatiin siitä sitten energiaa.

– Turussa toisen erän jäähyilyä lukuunottamatta pelattiin ihan vahva peli ja haluttiin siitä jatkaa. Saatiin energinen alku, kuten pitääkin.

TPS paransi toiseen ja kolmanteen erään. Vierasjoukkue onnistui kirimään IFK:n kahden maalin etumatkan ja kamppailussa edettiin jatkoille.

– Tasaiset jatkoerät – kovaa vääntöä puolin ja toisin. Ehkä ensimmäisen jatkoerän alku ei ollut meiltä niin hyvä. Taisteltiin ne jäähyt pois, mitä siinä oli ja saatiin otetta. Mun mielestä tuo viimeinen jatkoerä oli sitten meidän, Törmänen näki.

Nyt katseet kääntyvät keskiviikkoon ja Turun kohtaamiseen, missä sarja käytännössä alkaa alusta.

– Saatiin hyvää energiaa vielä tuohon jatkoerään mukaan. Otetaan se tuosta mukaan. Huilataan, palautellaan, mietitään kokoonpanoja ja laitetaan asiat kuntoon niin, että ollaan valmiita keskiviikkoon. Vai mikä se päivä on. Tässä on ihan päivät sekaisin, Törmänen tuumasi hymähdellen tulevasta.