Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin pelaa tällä hetkellä NHL-uransa vaikeinta aikajaksoa.

Venäläistähti ei ole onnistunut tekemään viimeiseen 15 otteluun tasakentällisin maalia. Verkot eivät ole ylipäätään heiluneet viimeisessä seitsemässä ottelussa.

Tällä kaudella 65 ottelussa 27 maalia tehnyt Ovetshkin pelasi edellisen kerran tulokaskaudellaan 11 vuotta sitten 13 peräkkäistä ottelua ilman tasakentällisin tehtyä maalia.

31-vuotias Ovetshkin laukoi viime yön ottelussa Dallas Starsia vastaan peräti yhdeksän kertaa maaliin päin, joten yrityksen puutteesta kokenutta maalipyssyä ei voi syyttää.

Washingtonin päävalmentaja Barry Trotz ei kuitenkaan ole huolissaan kapteeninsa kuivasta kaudesta.

– Tuon 15 ottelun putken alussa hän ei saanut niin paljoa maalipaikkoja. Nyt hän on kuitenkin tehnyt enemmän töitä maalipaikkojen eteen. Jääkiekkojumalat laittoivat hänet maksamaan ja pistäneet hänet tekemään hommia, kertoo Trotz Washington Postille.

– Ovi tekee maalinsa putkessa, jos katsotte hänen historiaa. Minua ei yllätä, jos hän tekee 10 maalia seuraavassa viidessä ottelussa. Niin hän toimii, Trotz jatkaa.

Viime kaudella Ovetshkinilla oli 65 ottelussa kasassa 41 maalia. Tällä kaudella hänellä on 65 ottelussa 27 maalia. Maaginen 50 maalin rajapyykki on saavuttamattomissa, ja 40:een maaliin pääseminenkin tarvitsee myös pienen ihmeen.

Maalipörssin voittokin on kovan työn edessä, koska pörssikärki Sidney Crosbylla on kasassa 34 maalia tällä hetkellä.