Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustamassa Florida Panthersissa valmennusvastuun kesken kauden napannut Tom Rowe ei ole ollut kovin tyytyväinen joukkueensa esityksiin viime aikoina.

Rowen tapa ottaa julkisesti yksittäisiä pelaajia hampaisiinsa yksittäisten tilanteiden pohjalta on herättänyt kummaksuntaa.

Viime viikolla joukkueen alempien ketjujen hyökkääjä Michael Sgarbossa sai haukut hävittyään ottelussa Calgary Flamesia vastaan kaksinkamppailun Troy Brouweria vastaan, mikä maksoi joukkueelle osuman, joka nosti Flamesin 4-2-voittoon.

Sunnuntain vastaisena yönä pelatussa ottelussa Dallas Starsia vastaan Rowen uhri oli hyökkääjä Reilly Smith, joka jätti vastustajan Jamie Bennin vapaaksi. Tyler Seguinin syöttö löysi Bennin, joka viimeisteli Starsin 1-0-osuman.

– Kävimme nimenomaan tuon tilanteen läpi joukkuepalaverissa. Emme ole oppineet virheistämme, se on ongelma. Kun olemme itsekkäitä, liu’umme puolustusalueella, emmekä kiinnitä huomiota puolustusvelvoitteisiimme, tuollaista tapahtuu, Rowe totesi Sun-Sentinelille.

Kritiikki ei jäänyt tähän. Kun toimittaja kysyi maalivahti James Reimerin erinomaisesta ottelusta, Rowe palasi ottelun loppuhetkien tapahtumiin ja Smithiin, joka ei valmentajan mielestä täyttänyt velvollisuuksiaan ottelun ollessa 1-1-tasatilanteessa.

Reilu minuutti ennen loppua Dallasin John Klingberg iski 2-1-voittomaalin, joka kimposi Jokisen luistimesta sisään.

– Joo, Reimer pelasi hyvin, mutta kärkimiehemme fuskasivat hyökkäyspäässä, joten se ei paljon auta. Se on aika yksinkertaista: emme pelaa pudotuspeleissä, jos pelaamme näin, Rowe sanoi.

– Tiedän vain, että Reilly Smith ei pelannut aluettaan kunnolla ja teki juuri niitä asioita, joita hänen ei pitäisi. Kiitos, Rowe päätti ja käveli pois pressitilaisuudesta.