Kun St. Louis Bluesin kapteeni David Backes siirtyi kesällä Boston Bruinsiin, odotettiin pelaajan tuovan joukkueeseen vahvan kahden suunnan pelaamisen lisäksi tehoja, onhan jenkkiläinen parhaalla NHL-kaudellaan nakuttanut 62 tehopistettä.

Bruinsissa kausi on kuitenkin ollut pettymys.

Edellisessä 12 ottelussa Backes on saanut kerättyä vain yhden syöttöpisteen. Edellisestä maalista on pian puolitoista kuukautta.

– Pelissäni on selvästi ollut heikkoja jaksoja, niistä koittaa vain saada tehtyä niin lyhyitä kuin mahdollista, Backes sanoi Boston Heraldille.

Kuusi miljoonaa kaudesta tienaava hyökkääjä on 47 otteluun tehnyt vain tehot 11+11. Teholukema on peräti 12 osumaa pakkasella.

– Yksi ketju (Patrice Bergeron, Brad Marchand ja David Pastrnak) on ottanut kaikki reppuselkään. Muilta tarvitaan tehoja heidän avukseen, ja se vastuu kaatuu minun ja ”Krechin” (David Krejci) kaltaisille jätkille, Backes sanoi.

Viiden vuoden sopimuksen Bostonin kanssa tehnyt Backes on luonnolliselta pelipaikaltaan sentteri, mutta on tällä kaudella pelannut enemmän laidalla, kun Bergeron ja Krejci miehittävät kärkisentterien roolit.

– Ei sillä ole väliä, missä pelaan. Minun vain täytyy olla parempi pelaaja jäällä, auttaa joukkuetta ja olla tuotteliaampi, pelaan sitten missä tahansa tai kenen kanssa tahansa, Backes totesi.