Los Angelesin Kingsin kapteeni Anze Kopitarilla on salainen ase, hän kalastelee ohjeita itse Wayne Gretzkyltä. NHL.com kertoi miesten ainutlaatuisesta siteestä.

Kopitar ja Gretzky tutustuivat joitain vuosia sitten golfkentällä ja miehet ovat pitäneet yhtä siitä asti. Slovenialainen sanoo, että keskustelut kanadalaislegendan kanssa ovat auttaneet monessa asiassa, vaikka ne yleensä sisältävät kaikkea muuta paitsi jääkiekkoa.

29-vuotias hyökkääjä harvoin kysyy suoraan neuvoja kaikkien aikojen parhaalta, mutta on löytänyt oman tyylinsä ottaa oppia Kingsin vanhalta kapteenilta.

– Yritän kalastella tarinoita siitä, miten hän olisi ja on tehnyt asioita. Hän on yksi niistä miehistä, kun hän puhuu, niin kaikki kuuntelevat. Jokaisesta keskustelusta voi napata jotain ja yrittää oppia siitä, Kopitar kommentoi erityistä sidettä.

Los Angelesin nykyinen kapteeni saa vuolaita kehuja Gretzkyltä.

– Olemme hyviä ystäviä, mutta uskon myös, että hän on yksi liigan parhaita pelaajia. Hän pelaa peliä oikealla tavalla, kovalla intensiteetillä molempiin suuntiin. Hän on epäitsekäs ja voittanut jo kaksi mestaruutta, Gretzky sanoo NHL.comille.

– Mitä muuta kapteenilta voi odottaa? Hän ymmärtää ja arvostaa peliä ja asettaa joukkuetoverit kaiken edelle, eikä ikinä keksi tekosyitä miksi pelasi huonosti. Arvostan häntä todella paljon.