Philadelphia Flyersin legendaarisista pelaajista koostuva alumni-joukkue matkaa helmikuun puolivälissä Venäjälle pelaamaan kolme näytösottelua.

Vastustajaksi he saattavat saada maailman yhden maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen Vladimir Putinin.

Flyersissa 1970-luvulla pelannut puolustaja Joe Watson on yksi tapahtuman pääjärjestäjiä. Hän sanoo, että he eivät ole antamassa Venäjän presidentille mitään erikoiskohtelua.

– Enpä tiedä siitä. Hänen pitää ansaita se meiltä. Saatamme juuttua Siperiaan, mutta mitä helvettiä? Me tulemme pitämään hauskaa, kertoo Watson ESPN.comin mukaan.

64-vuotias Putin on pelannut ennenkin huippupelaajia vastaa. Muutama vuosi sitten hän pelasi näytösottelussa ja teki peräti kahdeksan maalia ja muutaman syöttöpisteen. Tehopisteet voivat johtua siitä, että hän pelasi legendaaristen NHL-pelaajien Pavel Buren ja Valeri Kamenskyn kanssa samassa joukkueessa.

Putin pelaaminen ei kuitenkaan ole vielä turvallisuussyistä kiveen hakattu.

– He eivät julkista Putinin aikataulua turvallisuussyistä kuin vasta 24 tuntia ennen. Joten jos Putin on lähettyvillä, hän haluaa pelata meitä vastaan, Watson kommentoi.

Moni Flyersin legenda kuitenkin aikoo jättää ottelun väliin.

– Oh, uskon, että se johtuu politiikasta. Jotkut kaverin sanoivat, että heillä on ”huonoa bensaa heidän lentokoneissaan ja heidän moottorinsa sammuvat.” Sanoin heillä vain, että ”enpä ole tuota ajatellut ennen.” Watson kertoo Courier-Postille ESPN:n mukaan.