Ensi vuonna NHL:ään uutena joukkueena liittyvä Vegas Golden Knights saa mahdollisuuden tehdä vaihtokauppoja ennen siirtorajaa, vaikka joukkueella ei ole vielä yhtään konkreettista ”pelinappulaa” vaihdettavana.

Sportsnetin toimittajan Chris Johnstonin mukaan Vegasin täytyy maksaa tällä viikolla 500 miljoonan dollarin lasku NHL:ään liittymisestä ja hoitaa paljon paperitöitä, että joukkue saa tehdä vaihtokauppoja maaliskuun 1. päivänä päättyvällä siirtorajalla.

Johnstonin mukaan Vegasin GM George McPhee on saanut paljon puheluita muilta joukkueilta jotka haluavat suojella tiettyä pelaajaan ensi kesän laajennusdraftissa.

– Vegas voi vaihtaa siirtorajalla vain lupauksia. Lupauksia olla ottamatta tiettyä pelaajaa laajennusdraftissa, kertoo Johnston.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, McPhee tekee muutaman vaihtokaupan siirtorajalla.

Ei olisi NHL:n historian ensimmäinen kerta, kun joukkue tekisi vaihtokaupan, jossa saa takasin vain pelkän lupauksen. Kun Columbus Blue Jackets ja Minnesota Wild tuli uutena joukkueena mukaan NHL:ään, teki San Jose Sharks molempien joukkueiden kanssa vaihtokaupan, jossa kummatkin lupasivat olla ottamatta venäläistä huippuvahtia Jevgeni Nabokovia laajennusdraftissa.