Viime kaudella Columbus Blue Jacketsissa loistavasti pelanneen Joonas Korpisalon kuluva kausi on ollut pomppuinen, kun AHL:ssä päävastuun kantoi Anton Forsberg, ja NHL:ssä koppi ei tarttunut aluksi odotetusti.

Nyt taso on kuitenkin noussut, ja Korpisalo torjui Blue Jacketsin torstain vastaisena yönä 5-2-voittoon Toronto Maple Leafsista. Voittoon kuului muun muassa huikea venyminen Leo Komarovin laukauksen eteen. Lue uutinen torjunnasta täältä.

– Meillä oli avauserässä todella hyvää maalivahtipeliä. ”Korpi” antoi meille mahdollisuuden, joukkueen päävalmentaja John Tortorella sanoi Columbus Dispatchille sen jälkeen, kun Korpisalo oli pysäyttänyt kaikki 15 laukausta avauserässä.

Ottelun voitosta teki erityisen makeaa, että vastapuolella torjui Curtis McElhinney, joka aloitti kauden Blue Jacketsin kakkosvahtina, mutta siirtyi siirtolistan kautta Torontoon.

Columbuksen ympärillä on ollut paljon keskustelua siitä, pitäisikö joukkueen hankkia kokenut kakkosveskari, koska Korpisalo ei aloittanut NHL-kauttaan vahvasti. Vieläkin koko kauden tilastot näyttävät keskinkertaista torjuntaprosenttia 90,0 ja päästettyjen maalien keskiarvoa 3,26.

Korpisalon ongelma on ennen kaikkea ollut epätasaisuus, mutta Maple Leafsia vastaan otteet olivat vakaita.

Columbus Dispatchin toimittajan Tom Reedin mielestä Korpisaloa kannattaisi peluuttaa vielä ainakin kerran ennen siirtorajaa. Jos otteet ovat heikkoja, joukkueen voisi hänen mukaansa harkita kokeneen veskarin hankintaa Sergei Bobrovskin taakse.

Korpisaloa lähestyvä siirtoraja ei huoleta.

– En mieti sitä liikaa, keskityn vain omiin asioihini. He tekevät, mitä ikinä tekevätkään. Asia ei ole minun käsissäni, 22-vuotias suomalainen totesi.