Taitovalmentaja Tim Turk oli haastattelussa TSN:n 1290 radiolähetyksessä. Turk on työskennellyt useiden NHL-tähtien kanssa ja päässyt näkemään myös Patrik Laineen vuosia ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä. Jo silloin Patrik Laineen laukaus herätti huomiota.

– Näin hänet ensimmäisen kerran jo kesällä 2012. Katsoimme jo silloin, kuinka hän saa uskomattoman paljon voimaa laukaukseensa käyttämättä edes omaa painoaan hyväksi, Turk muistelee.

Tämän mahdollistaa Laineen äärimmäisen vahvat kädet ja vuosien saatossa hiottu laukaisutekniikka, jolla suomalainen osaa ottaa kaiken hyödyn irti mailastaan.

– Se kertoo hänen uskomattomasta kyvystään käyttää ranteitaan ja kyynärvarttaan luodakseen voimaa laukaukseensa. Hän pystyy siten luomaan uskomattoman määrän voimaa pienellä liikkeellä ja siirtämällä sen mailaansa.

Myös Laineen mailankäyttö on hiottu vuosien saatossa huippuunsa. Tamperelaisen korkea ote mailasta antaa miehelle maksimaalisen vipuvarren ja hyödyn laukaukseen. Harvinaista siitä tekee se, ettei miehen ote juuri muutu oli kyseessä lyönti- tai rannelaukaus.

Nämä pienet asiat yhdistettynä tekevät laukauksesta pelottavan aseen, jolla on tehty tällä kaudella jo 30 maalia.