Kovaa vauhtia kevään pudotuspeleihin valmistautuva TUTO Hockey saa riveihinsä todellisen huippuvahvistuksen, kun Petteri Nummelin liittyy joukkueeseen.

44-vuotias suomikiekon legenda liittyy joukkueen vahvuuteen välittömästi.

TUTO Hockeyn päävalmentaja Miika Elomo oli erittäin tyytyväinen uuteen vahvistukseen ja korosti sen olevan samalla selkeä viesti kannattajille.

– Hyvin TUTOn otteluihin löytäneelle turkulaisyleisölle tämä hankinta on selkeä viesti: TUTO tavoittelee vain menestystä. Seuran sloganiin ”Kaupungin värikkäintä lätkää” Nummelin sopii loistavasti.

Myös Nummelin itse saapuu TUTO-paitaan ja Turkuun innoissaan.

– Olen tuolta vähän kauempaa seurannut TUTOn otteita hyvin suurella mielenkiinnolla, varsinkin kun organisaatio ja joukkue tulivat kesällä tutuksi. Aivan loistava homma, että pääsin siirtymään kotiin. Vaikka omalta osaltani ympyrä on tavallaan sulkeutumassa, koska palaan sinne mistä kaikki lähti eli Kupittaalle, ei ympyrä missään nimessä mene vielä kokonaan kiinni, sillä bensaa on tankissa edelleen jäljellä.

Menestystä kotimaisilla ja kansainvälisillä kentillä

Nummelin on pelannut upealla urallaan yli 250 ottelua leijonapaidassa, jonka myötä palkintokaappikin on vaatinut laajennusta useampaan kertaan. Neljätoista MM–turnausta, yhden maailmancupin ja yhdet olympialaiset urallaan läpikäynyt Nummelin on voittanut maajoukkueurallaan peräti kahdeksan mitalia. Olympiahopean, kahden MM-pronssin ja neljän MM-hopean lisäksi palkintokaapista löytyy se kaikkein arvokkain kruunu: vuoden 1995 maailmanmestaruus.

Kirurgin tarkoista ja kovista pystysyötöistään tunnettu puolustaja on urallaan pelannut Sveitsin pääsarjassa kolmentoista kauden ajan. Tuossa ajassa Nummelin ehti voittaa maan mestaruuden kahdesti HC Luganon paidassa. Hän voitti myös koko liigan pistepörssin kaudella 2002-2003. Ottelutilastossa Nummelin on kaikkien aikojen kuudenneksi eniten otteluita pelannut ulkomaalainen Sveitsin pääsarjassa.

Eikä Nummelinin palkintosade ole keskittynyt pelkästään Sveitsin liigaan ja maajoukkueeseen, vaan häneltä löytyy myös Liigan mestaruus Turun Palloseuran paidasta keväältä 1995. Liigassa Nummelin valittu myös kertaalleen sarjan parhaaksi puolustajaksi.

Legendaarinen puolustaja onnistui 2000–luvun alussa erittäin kovassa tempussa, murtautumalla pienikokoisena ja kiekollisena eurooppalaispuolustajana NHL:ään. Maailman kovimmassa liigassa Nummelin keräsi tililleen kaikkiaan 139 ottelua Columbus Blue Jacketsin ja Minnesota Wildin riveissä. Tehopisteitä hän keräsi yhdeksän maalin ja 30 syöttöpisteen verran. NHL–urallaan Nummelin nähtiin myös hyökkääjän tontilla, johon hänet istutettiin myöhemmin kotoisessa Liigassakin.

Lähde: TuTo Hockeyn tiedote