Suomalaisvahti Atte Tolvasen hurjan pitkä nollapeliputki tuli vihdoin päätökseen yliopistosarja NCAA:ssa.

Northern Michiganin yliopistoa edustava Tolvanen oli pitänyt maalinsa koskemattomana viidessä ottelussa peräkkäin.

Perjantaina hänen joukkueensa kohtasi Minnesota Staten, joka onnistui rikkomaan Tolvasen nollataian heti ottelun alussa. Zeb Knutson ohitti suomalaisvahdin ajassa 3.26. Ottelu päättyi Minnesotan 5-3-voittoon.

Tolvasen nollapeliputkelle kertyi yhteensä mittaa 339 minuuttia ja 5 sekuntia. Se on NCAA:n kaikkien aikojen toiseksi pisin maaliton jakso.

22-vuotiaan suomalaisvahdin yliopisto hehkuttaa Tolvasen suoritusta Twitterissä.

– Uskomaton ja historiallinen suoritus, seura kirjoittaa.

Northern Michigan Hockey

@NMUHockey
Take a bow, @TolvanenAtte. What an amazing, and historic, run. #WeAreNMU

WCHA Men's Hockey

@WCHA_MHockey
5 hrs, 39 mins & 5 sec. is a LONG time. Congrats to @NMUHockey's @TolvanenAtte on #WCHA record 339:05 scoreless run (2nd NCAA men's history)

In case you were wondering, in 339:05 you could drive round-trip from Marquette to Houghton, watch 'Miracle' 2x, or 'Slap Shot' nearly 3x