Liigan siirtoaika umpeutui keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Viimeisinä päivinä tapahtui kiinnostavia hankintoja, vaikkei varsinaista siirtosirkusta nähtykään.

Hallitseva mestari ja runkosarjan ykkönen Tappara hankki ison vonkaleen. KHL:stä saapuva Kristian Kuusela kovan luokan vahvistus, vaikka hänellä onkin allaan takkuinen kausi ruplaliigassa. Viime kaudella Liigan pistepörssin voittanut laitahyökkääjä sopeutuu tuttuun seuraan ja valmennukseen nopeasti. Tämä hankinta alleviivaa entisestään Tapparan asemaa vahvimpana mestarisuosikkina. Kirvesrinnat vahvistivat rivejään jo aiemmin puolustaja Blake Parlettilla ja hyökkääjä Charles Lingletillä.

Sarjakakkonen TPS hankki loppukauden mittaisilla lainasopimuksilla laitahyökkääjä Curtis Hamiltonin ja puolustaja Per Savilahti-Naganderin SaiPasta. Hamiltonin voinee nähdä loukkaantuneen Ilkka Pikkaraisen korvaajana ja ruotsalaispakki tuo leveyttä sekä kokemusta pakistoon. Savilahti-Nagander on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta TPS lienee selvillä miehen terveystilanteesta.

Sen sijaan TPS ei saanut haalittua keskushyökkääjää. Turkulaisseura etsi sentteriä pidemmän aikaa, mutta nähtävästi sopivaa pelaajaa ei löytynyt. Joitakin keskushyökkääjiä kuitenkin liikkui, kuten HIFK:n KooKoosta hankkima Jarkko Malinen, KHL:stä Ruotsiin siirtynyt David Ullström ja NHL:ssäkin kiekkoillut Alexandre Bolduc matkasi KHL:stä Saksaan. Markkinat olivat nähtävästi kuivat, joten TPS tyytyi tähän ratkaisuun.

TPS:n keskikaista ei ole erityisen leveä, mutta ainakin toistaiseksi joukkue on pärjännyt hienosti nykyiselläkin rosterilla. Joukkue on päästänyt vähiten maaleja koko Liigassa ja tehnyt osumia toiseksi eniten, joten pullat ovat hyvin uunissa.

Neljästä kärkijoukkueesta KalPa ja JYP eivät tehneet viime hetken hankintoja. Sarjavitonen HPK teki omat ratkaisunsa jo aiemmin tammikuussa värväämällä Shane O’Brienin ja Niklas Hagmanin.

Pelicans teki todella mielenkiintoisen hankinnan. Karri Rämö on terveenä ollessaan Liigan ykkösvahti. Mies on pelannut tällä kaudella vain kolme ottelua AHL:ssä. Ensimakua Rämön pelikunnosta saadaan torstaina Tappara-ottelussa. Mikäli Rämö on kunnossa, niin hän voi viedä Pelicansin todella pitkälle jo kevään tosipelejä silmällä pitäen sillä edellytyksellä, ettei hän karkaa NHL:ään.

HIFK yrittää pelastaa kautensa KooKoon miehillä. HIFK hankki KooKoosta Malisen, Kai Kantolan ja Ryan O’Connorin. Jos kyseinen trio saa HIFK:n pelillisen sekamelskan raiteilleen ja hilattua ison pettymyksen pitkälle pudotuspeleissä, niin ihmeiden aika ei ole ohi. Alavireisesti esiintynyt, mutta viime aikoina pirteästi pelannut Kärpät hankki KHL:stä puolustaja Ivan Svarnyn ja SaiPasta hyökkääjä Brock Trotterin. Heistä on vielä varmasti iloa oululaisille.

Näiden lisäksi Ässät hankki helmikuun alussa ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkinin. Playoff-paikoista taistelevat Sport, Jukurit, Lukko ja Ilves eivät tehneet viime hetken hankintoja.

Viime hetkien hankinnat eivät isossa kuvassa juuri muuttaneet joukkueiden voimasuhteita. Sarjataulukon kärki on edelleen hyvissä asemissa. Tappara vain vahvisti asemiaan ja TPS hankki lisää leveyttä joukkueeseensa pelimiehillä, jotka ovat tasonsa Liigassa osoittaneet.

Pelicans voi nousta kevään mustaksi hevoseksi, mikäli Rämö pysyy terveenä ja torjuu kiekkoja pussinokkien veräjällä loppukauden ajan.