Kandassa syntynyt Matt Dalton on käynyt mielenkiintoisen tien Pohjois-Amerikasta ensi vuonna käytäviin Etelä-Korean olympialaisiin.

Yhdysvaltojen yliopistosarjoista Boston Bruinsin organisaatioon siirtynyt maalivahti pelaa nykyään Aasian jääkiekkoliigaa ja on Etelä-Korean kansalainen. Dalton edustaa myös Etelä-Korean maajoukkuetta, jossa on nähty korurallinen muitakin pohjoisamerikkalaisia.

– Mahdollisuus kansalaisuuteen kiinnosti minua. Niin myös työn jatkuvuus. Pohjois-Amerikassa piti elää vuosi kerrallaan. Voit joutua vaihtamaan maisemaa hyvinkin äkkiä, Dalton avasi valintojaan AP Newsille.

Dalton ei koskaan päässyt pelaamaan NHL:ssä ja päätyi Bruinsin farmiin Providenceen ja sen farmijoukkueena toimivaan Reading Royalsiin. Kahden kauden jälkeen mies päätyi KHL:ään, josta tie vei Anyang Hallan riveihin.

Etelä-Korean maajoukkue pelaa ensi kertaa olympialaisissa ja liitto on panostanut turnaukseen, jotta menestyminen Pyeongchanginin kotikisoissa olisi mahdollista. Maan hallitus on myös antanut kaksoiskansalaisuuksia nopeutetulla aikataululla maassa pelaaville kiekkoilijoille.

– Meillä on edessä isoja haasteita. Mutta teemme kovasti töitä tämän eteen ja yritämme tulla paremmiksi, joten toivottavasti esiinnymme hyvin kisoissa, Dalton kertoi.

Lisäksi joukkueen peräsimeen on palkattu entinen NHL-puolustaja Jim Paek. Soulissa syntynyt Paek oli ensimmäinen korealaissyntyinen NHL-pelaaja. Mies pelasi neljä kautta liigassa ja voitti kaksi Stanley Cup -mestaruutta Pittsburgh Penguinsin riveissä kausilla 1990-1991 ja 1991-1992.