Winnipeg Jetsin hyökkääjä Mathieu Perreaultin nimi pyörii jatkuvasti siirtohuhuissa.

Viime kesänä neljän vuoden ja 16,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen allekirjoittanut Perreault on Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan mahdollista vaihtotavaraa tulevalla siirtorajalla.

Friedman uskoo Florida Panthersin etsivän aktiivisesti apua ylivoimalleen, ja Perreault olisi yksi joukkueen vaihtokohteista.

– Floridan GM Dale Tallon sanoi tällä viikolla, että hän haluaa lisätä apua ylivoimalle. Aikasemmin kaudella kiersi sana, että Florida olisi kiinnostunut Winnipegin Perreaultista, jolla on 11 ylivoimamaalia ja 27 ylivoimapistettä viimeiseltä kahdelta kaudelta, kertoo Friedman Sportsnetin sivuilla.

Patrik Laineen kanssa samassa kentässä viimeaikoina pelannut Perreault on tehnyt tällä kaudella pelamassaan 46 ottelussa tehopisteet 6+17=23. Kanadalaishyökkääjän otteet ovat parantuneet kauden edetessä ja sen myötä myös hänen vastuu on kasvanut.

Friedman uskoo kuitenkin Perreaultin uuden jatkosopimuksen haittaavan vaihtokauppaa.

– Joka tapauksessa Perraultin neljän vuoden jatkosopimus voi tehdä vaihtokaupasta mahdottoman, Friedman jatkaa.

Winnipegillä on kinkkinen tilanne kun katsoo eteenpäin tulevaan laajennusdraftiin. Joukkueella on neljä laadukasta puolustajaa (Dustin Byfuglien (NTC), Jakob Trouba, Tobias Enström (NTC) ja Tyler Myers, jotka joukkueen täytyy saada suojattua.

Winnipegin hyökkäyksestä voisi täten suojata vain neljä pelaajaa, joista kolme on takuuvarmasti Blake Wheeler, Mark Scheifele ja Brian Little. Neljänneksi suojattavaksi jää joku kolmikosta Joel Armia, Adam Lowry tai siirtohuhuissa pyörinyt Perreault. Huomiona se vielä, että Patrik Laine suojautuu ikänsä vuoksi automaattisesti.

Järkevä vaihtoehto olisi suojata neljäntenä pelaajana 10 maalia tällä kaudella iskenyt isokokoinen sentteri Lowry tai huippupotentiaalinen Armialle, ja etsiä hirmupalkkaa tienaavalle Perreaultille uusi seura.

Yksi vaihtoehto on myös vaihtaa puolustajista Enström tai Myers pois, niin joukkue saa suojattua seitsemän hyökkääjää neljän sijaan.

Perraultin siirtohuhut saivat viime yönä lisää tulta alleen, kun peräti kolme Winnipegin pelaajatarkkailijaa oli paikalla katsomassa Floridan ja Edmontonin välistä ottelua.

George Richards

@GeorgeRichards
Scouts at #FlaPanthers #Oilers tonight: Cal, Buff, Ott, SJ, StL, Pitt, NJ, Minn, Jets (3), Det, NYI, Mon (2), Vega$, Nashvega$