Koko kuluvan kauden ajan on pohdittu, meneekö NHL:n kauden parhaalle tulokkaalle jaettava Calred Trophy Winnipeg Jetsin Patrik Laineelle vai Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsille.

Mutta voisiko palkinto mennä kuitenkin Pittsburgh Penguinsin ykkösmaalivahdiksi kivunneelle Matt Murraylle? Ainakin joukkuekaveri Olli Määttä puoltanee asiaa.

Murray pelasi torstain vastaisena yönä Vancouver Canucksia vastaan jo kauden kolmannen nollapelinsä Penguinsin 4-0-voitossa.

– Hän oli ilmiömäinen, Määttä hehkutti Pittsburgh Post-Gazettelle.

– Annoimme heille liian monta paikkaa parhailta paikoilta: pari kertaa yksin läpi, kaksi-ykkösiä. Hän teki loistavaa työtä antaen meille mahdollisuuden voittoon. Hän ansaitsi nollapelin, Määttä jatkoi.

Murray pysäytti kaikki 29 Canucks-laukausta. Tämän kaltaiset otteet ovat taanneet Murraylle selvän ykkösvahdin roolin viime aikoina. Kokenut Marc-Andre Fleury ei ole pelannut vuodenvaihteen jälkeen kuin viisi ottelua.

Murrayn kausitilastot ovat vakuuttavaa luettavaa: 31 ottelussa kanadalaisvahti on pysäyttänyt kiekot 92,6 prosentin varmuudella, eikä ole päästänyt kuin keskimäärin 2,27 osumaa ottelua kohti.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Tuukka Raskin torjuntaprosentti on tällä hetkellä 91,2 ja Carey Pricen 91,7.