Dallas Stars löytyy Läntisen konfrenssin 11. sijalta. Joukkue, jota pidettiin yhtenä tämän kauden suurimmista ennakkosuosikeista on tippumassa pikkuhiljaa ulos pudotuspelitaistelusta.

Dallasin GM Jim Nill pitää syynä lukuisia loukkaantumisia.

– Kauden alku tuhottiin loukkaantumisilla. Menetimme kaksi kaveria lähes koko kaudeksi (Mattias Jänmark ja Ales Hemsky). Sitten menetimme kuusi meidän parhaasta yhdeksästä pelaajasta, kuten Sharpin, Spezzan, Eakinin, Hudlerin ja nämä kaverit. Kaikki hyökkääjämme loukkaantui, kertoo Nill Sportsnetille.

Vaikka Dallas on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, ovat joukkueen suomalaismaalivahdit olleet surkeita. Antti Niemen torjuntaprosentti on 90 ja Kari Lehtosen 90,2. Ei lähelläkään edes keskitason maalivahdin tasoa. Kumpikaan maalivahdeista ei löydy NHL:n 40 parhaan joukosta tilastollisesti.

– Ihan reiluuden nimessä, tämä kausi ei ole heidän vikansa. Kun olemme voittaneet pelejä, he ovat olleet ottelun tähtiä, kommentoi Nill maalivahtitilannetta.

– Olemme pelanneet yleisesti ottaen huolimattomasti. He ovat oikeastaan tehneet hyvää työtä kun on ollut heidän vuoronsa pelata. Heidän tilastonsa eivät ole hyviä, mutta ne ovat heijastus meidän joukkeemme otteista.

Onko Nillin puhe pelkkää myyntityötä suomalaisvahdeista eroon pääsemiseksi?

Lehtonen tienaa kaudessa 5,9 miljoonaa ja Niemi 4,5 miljoonaa dollaria, eikä kummankaan näytöt riitä tuohon rahasummaan. Jos Dallas saa kesällä tulevassa laajennusdraftissa keploteltua Vegas Golden Knigtsin ottamaan toisen riippakivimaalivahdeista pois joukkueesta, aukeaisi Dallasille reilusti lisää tilaa palkkakattooon.

On silti epätodennäköistä, että Vegas tarttuu näihin tyhjiin arpoihin, vaan päätyy valitsemaan paljon laadukkaampia saatavilla olevia maalivahteja.