NHL-seura New York Islanders on ehtinyt ajautua isoon ongelmaan sen pelipaikan suhteen.

Islanders vaihtoi viime kaudeksi Barclays Centeriin, jossa yhteiselo ei ole sujunut ruusuilla tanssiessa.

Areenalla käytössä on muista halleista poikkeava jäädytyssysteemi, mikä on aiheuttanut isoja ongelmia jääolosuhteille. Muualla NHL:ssä jään alla ovat kupariputket, kun taas Barclays Centerissä jäädytys tapahtuu muoviputkista.

Muoviputket eivät ole pystyneet pitämään jäässä optimaalista lämpötilaa, mikä on johtanut ongelmiin.

Samalla ongelmia on tullut myös siitä, että areena on suunniteltu pitkälti koripallon käyttöön. Islandersin kotiotteluissa halliin tulee paljon näkörajoitteisia paikkoja.

Molemmat osapuolet, niin Barclays Center kuin Islanders, ovat antaneet viestejä siitä, että he haluaisivat irtautua nykyisestä sopimuksesta.

Ongelma Islandersin kohdalla on ollut vain se, että mihin se muuttaisi seuraavaksi?

Nyt seura on saamassa loistavia uutisia.

Bloomberg-sivuston mukaan muun muassa New York Rangersin ja MLB-seura New York Metsin taustajoukoissa toimivat tahot ovat kaavailemassa uutta areenaa Queensin lähistölle nimenomaan Islandersin käyttöön.

Areenan suunnittelujoukoissa Islanders olisi yhtenä osallisena useamman muun eri tahon kanssa.

Hankkeelle oltaisiin kokoamassa näiden kautta rahoitus, minkä myötä itse areenaprojektia voitaisiin lähteä viemään eteenpäin.

Islandersille ollaan etsitty uutta areenaa New Yorkin alueelta. Yhtenä vaihtoehtona on pidetty myös Hartfordia, mutta esimerkiksi NHL haluaisi pitää Islandersin lähellä nykyistä sijaintia.