NHL-seura New York Rangers on pyörinyt siirtomarkkinoilla vahvasti ostajana, onhan se jälleen kerran painelemassa pudotuspelien puolelle.

Rangersin on uumoiltu olevan yhden puolustajan perässä. Tarkemmat kriteerit ovat: kiekollinen pakki, joka mieluisasti ampuu oikealta.

St. Louis Bluesin Kevin Shattenkirkia ollaan hahmoteltu tälle paikalle, mutta ainakaan vielä liikkeitä ei ole tapahtunut.

Pakkihankinnan lisäksi Rangers saattaa uumoilla yhden hyökkääjän hankintaa. Tätä hahmotteli Rangersia tiukasti seuraava New York Postin Larry Brooks, joka näkee Rangersilla tarvetta yhdelle fyysiselle hyökkääjälle kärkiketjuihin.

Brooks nostaa esille varsin yllättävän vaihtoehdon: Vancouver Canucksia edustavan Alex Burrowsin.

35-vuotias Burrows on tullut tutuksi mielipiteitä herättävänä hyökkääjänä. Hän on ollut otsikoissa puremistapauksien sun muiden osalta.

Tuoreeltaan Burrows oli suorastaan haastamassa Buffalo Sabresin maalivahtia Robin Lehneriä tappeluun. Värikkyyttä hänellä löytyy, mutta muutamien erittäin vahvojen kausien jälkeen pelillisesti hänen suuntansa on ollut hieman alaspäin.

Burrowsilla on sopimuksessaan siirron kieltävä pykälä, mistä hän saattaisi kuitenkin luopua.

– Se ei toki ole varmaa, mutta Canucks voisi olla valmis päästämään hänet. Samalla hinta tuskin on mitenkään kovin huimaiseva, Brooks miettii.

Kiekollisesta puolustajasta Rangers joutunee pulittamaan kovan hinnan, mutta Burrowsin kohdalla hinta on iso kysymysmerkki.

– Ehkä kolmoskierroksen varausvuoro ei vielä riitä, olisiko sitten ensi vuodelta toisen kierroksen varausvuoro, joita heillä on kaksi? Tai Oscar Lindberg, joka voitaisiin korvata hyvin esiintyneellä Marek Hrivikillä alemmissa ketjuissa.

Brooks perustelee hankinnan tarvetta sillä, että Rangersin tulisi miettiä tarkasti tulokashyökkääjien Jimmy Veseyn ja Pavel Buchnevichin tilannetta. Brooksin mukaan Rangers tarvitsisi hieman lisää fyysisyyttä ja nykyiset vaihtoehdot uhkaavat jäädä hieman pehmoisiksi keväällä.

– Sitä aukkoa ei ollut välttämättä niin pahasti vielä pari viikkoa sitten, mutta jos realistisesti ajattelee, niin se pitää täyttää, kun Rangers lähtee kohti pitkää pudotuspelikevättä.