Tiukassa pudotuspelikisassa mukana oleva Boston Bruins sai harmaita hiuksia aiemmin tällä viikolla, kun ottelussa Washington Capitalsia vastaan sekä seuran suomalainen ykkösvahti Tuukka Rask että kanadalainen kärkisentteri Patrice Bergeron loukkaantuivat.

Rask ”napsautti” nivusensa ottelun lopulla, ja Bergeron blokkasi Matt Niskasen laukauksen ja tarvitsi apua kentältä pois päästäkseen.

Molemmat pelaajat pitivät perjantain vapaana vammojen takia. Bergeron ei osallistunut harjoituksiin, ja Raskilla oli ”huoltopäivä”.

Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että kaksikko on mukana jo Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä pelattavassa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

– Patrice pärjää hyvin, enkä varmasti ole poistamassa häntä kokoonpanosta, päävalmentaja Claude Julien sanoi Boston Heraldille.

Harjoituksissa Bergeronin paikalla pelasi Ryan Spooner.

– Se oli vain täksi päiväksi, ja pidämme sormemme ristissä. Jos ”Bergy” ei toivu hyvin, meidän täytyy tehdä jokin toinen päätös, Julien jatkoi.

Rask näytti loukkaantumisen lisäksi Washington-ottelussa väsyneeltä ajoittain. Rask vain ei saa Bostonin maalilla apua muilta veskareilta ja joutuu pelamaan elintärkeitä otteluita vammoista ja väsymyksestä välittämättä.

– Olemme nyt ottelussa 53 ja olemme saaneet tasan yhden voiton kakkosveskariltamme, joten emme ole sokeita. Olisi ihanaa antaa Tuukalle vähemmän pelejä, mutta samaan aikaan emme voi nyt murehtia liian pitkälle eteenpäin, Julien kertoi.

Julien uskoi, että Rask aloittaa Bruinsin maalilla myös Maple Leafsia vastaan. Se on suomalaisvahdin 12. peräkkäinen ottelu joukkueen maalilla.