Kertaalleen jo uransa vuonna 2014 päättänyt Aleksei Kovalev pelaa enää harvakseltaan jääkiekkoa.

Venäläislegenda, 43, teki viime lokakuussa yllätyspäätöksen, sillä mies palasi tosipeleihin kahden vuoden tauon jälkeen. Seurana oli tällä kertaa Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaava EHC Visp, jossa Kovalev työskentelee myös muissa tehtävissä.

Kovalev pelasi viimeksi 10. tammikuuta 2017. Tammikuun lopulla 2016 kiekkolegenda uhitteli jopa NHL-paluulla, mutta nyt mies näyttää ymmärtäneen, ettei diiliä ole enää tulossa.

– Olisin halunnut palata, mutta se ei onnistunut. Siksi työskentelen täällä sveitsiläisseurassa GM:n ja urheilujohtajan tehtävissä. Nyt teen enemmän kehitystyötä, Kovalev sanoo Championatille.

– Tällä kaudella olen pelannut 11 peliä Vispissä. Peleissä olen käytettävissä, jos minua tarvitaan. Sveitsin kakkosliigassa voi käyttää ainoastaan kahta ulkomaalaista. Jos toinen on loukkaantunut, olen silloin mukana.

– Eihän 11 peliä paljon ole, mutta keskitynkin enemmän jään ulkopuoliseen työhön. En haluaisi enää pelata, haluan tehdä töitä. Olen tajunnut, ettei minulla ole enää mahdollisuuksia pelata missään [korkealla].

Kovalev on olympiavoittaja vuodelta 1992 ja olympiapronssimitalisti vuodelta 2002. Stanley Cupin hän voitti 1994. NHL-pelejä miehellä on vyöllään 1316 pistein 430+599=1029. Edellisen kerran NHL:ssä hän pelasi kaudella 2012-13 Pittsburghissa.