Joka vuosi lukuisat NHL-seurat etsivät Yhdysvaltojen yliopistosarjasta varaamattomia tulevaisuuden tähtipelaajia. Tätä vuotta pidetään harvinaisen heikkotasoisena, mutta yksi pelaaja erottuu joukosta edukseen.

Ohio Staten yliopiston puolustaja Josh Healey on tehnyt itselleen niemeä hirmuisilla avojään taklauksilla ja fyysisellä pelaamisellaan.

Ohio Staten varakapteeni Healey on tehnyt pelaamassaan 27 ottelussa tehopisteet 4+16. 183 senttisen ja hieman alle 90 kiloisen puolustajan tehotilasto on peräti +17.

TSN:n toimittaja Bob McKenzien mukaan yksi NHL-joukkueen johtohenkilö kuvaili 22-vuotiasta Healeytä ”Vanhan liiton – pidä pää ylhäällä taklaajaksi.”

Edmontonissa syntynyt Healey on ajautunut välillä ongelmiin sääntöjen rajamailla tulevista taklauksista. Hän sai kahden ottelun pelikiellon lauantaina tehdystä päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Negatiivisesta huomiosta huolimatta lähes kaikki NHL-joukkueet ovat kiinnostuneet nuoresta hirmupommittajasta McKenzien mukaan.

– Hän taklaa liian kovaa yliopistosarjaan. Hänen pelinsä sopii paremmin ammattilaiskiekkoon, kertoi yksi NHL:n pelaajatarkkailija TSN:n mukaan.

Healey osallistui viime kesänä Calgary Flamesin ja Nashville Predatorsin harjoitteluleirille, mutta nuorukainen päätti hoitaa yliopistouransa loppuun. Healey osallistui myös Edmontonin harjoitusleirille vuonna 2015.

Pelaajatarkkailijat ovat kuvailleet Healeytä hyväksi ensimmäisen syötön antajaksi, jonka vahvuus on avojään taklaukset ja fyysinen pelaaminen. Hänestä odotetaan puolustajaa kolmanteen pakkipariin. Hän ei ole varma tapaus NHL-pelaajaksi, mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen.

– Tämä ei ole hyvä vuosi yliopistosarjojen vapaille pelaajille. Healey tulee saamaan NHL-sopimuksen. Siellä on paljon kiinnostusta häneen, kertoo yksi NHL:n päättäjä.