Edmonton Oilersin superlupaus Jesse Puljujärvi lähetettiin tammikuussa AHL-joukkue Bakersfield Condorsiin keräämään lisää kokemusta Pohjois-Amerikan jääkiekosta.

Condorsin päävalmentaja Gerry Fleming löytää Puljujärven pelistä erittäin paljon hyviä asioita.

– Hän tuli tänne hyvällä asenteella. Hän luo paljon maalipaikkoja, koska hän on erittäin taitava, hän luistelee hyvin ja hänellä on iso kroppa, jolla hän suojaa kiekkoa. Hänellä on uskomaton laukaus, Fleming kommentoi Edmonton Oilersin NHL.com-sivulle.

Puljujärven pelistä löytyy kuitenkin varjopuolia, mitä Fleming on ottanut tehtäväkseen korjata ja parantaa.

– Hänen pelaamisensa kiekon ulkopuolella tarvitsee työtä, Fleming kertoo.

– Yritämme saada hänet keskittymään pelaamiseen kiekon ulkopuolella. Näemme jo nyt kehitystä siinä. Se on jotain mihin olemme kiinnittäneet huomiota enemmän.

Puljujärvi on tehnyt 13 pelamassaan AHL-ottelussa tehopisteet 4+6. Fleming tietää nuoren suomalaisen hyökkäyspäädyn lahjat, joten hän haluaa kehittää erityisesti hänen puolustuspelaamistaan.

18-vuotias Puljujärvi pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa, joten kaikki on hänelle vielä uutta. Fleming kertoo Kärpät-kasvatin sopeutuneen uuteen maahan erinomaisesti.

– Eurooppalaiselle pelaajalle tulee aina ensimmäisellä kerralla sopeuduttavaa Pohjois-Amerikassa. Joko sitten muutoksia kulttuurissa, kielessä tai ruuassa, Fleming kertoo.

– Mielestäni Jesse on tullut tänne: 1. Hyvällä asenteella. 2. Hän haluaa kehittyä joka päivä. Hän on itsevarma joukkuekavereiden kanssa. Hän on yhä enemmän ja enemmän sopeutunut Atlantin tämän puolen asioihin.

Aina yhtä hymyilevä Puljujärvi on noussut Edmonton fanien suureen suosioon ja myös Oilersin kravattiosasto on hyvin tyytyväinen nuoren suomalaisen esityksiin. Fleming vihjaa, että Puljujärvi on jo lähes valmis NHL-pelaajaksi.

– Näet hänen koon, nopeuden ja taidon, että hän on hyvin lähellä NHL-pelaajaa. Vaikuttava pelaaja, Fleming päättää.

10:21 päivitetty Puljujärven tehopisteet