Minnesota Wildin ykkösketju on yksi NHL:n tehokkaimmista.

Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau laittoi kolmisen kuukautta takaperin Mikko Koivun, Mikael Granlundin ja Jason Zuckerin samaan ketjuun.

Vitja on pelannut nyt yhdessä 39 ottelua. Sinä aikana Wild on voittanut 29 peliä varsinaisella peliajalla, neljästi jatkoilla ja jäänyt vain kuudesti pisteittä. Trio on kasannut yhteensä muhkeat 110 (43+67) pistettä ja yhteenlaskettu teholukema hulppea +84.

Koivun aloittaessa NHL-uransa Wildia valmensi Jacques Lemaire. Hän oli tunnettu siitä, että ketjut elivät rajusti jopa otteluiden sisällä. Boudreau puolestaan on tyytyväinen Koivun johtaman ketjun muodostamaan kemiaan.

Star Tribunen toimittaja Kent Youngblood tiedusteli Koivulta, että muistaako tämä milloin oli edellisen kerran pelannut yhtä pitkään samojen ketjukaverien kanssa kuin nyt Granlundin ja Zuckerin kanssa. Koivu nauroi kysymykselle.

– Lähimpänä tätä täytyy olla ketju, jossa pelasivat Antti Miettinen ja Andrew Brunette, Koivu vastasi.

Kyseinen trio pelasi yhtä aikaa Wildin riveissä kausina 2008-2011.

Koivu korostaa, että tehoista huolimatta Wildin nykyisen kärkivitjan ykkösprioriteetti on pitää vastustajan ketju kurissa.

– Meidän ajattelutavassa tärkeintä on huolehtia ensin omasta päästä. Kun meillä on kiekko, niin yritämme mennä toiseen päähän. Toinen seikka on se, että pyrimme aina pitämään kaksi kaveria lähekkäin, jotta voimme auttaa toisimme, Koivu selventää.