Minnesota Wild on ollut yksi NHL:n parhaista joukkueista alkukauden aikana.

Se johtaa läntistä konferenssia ja keikkuu ylipäätänsä koko NHL:n sarjataulukon kärkisijoilla.

Sen riveistä on noussut esille monta positiivista tarinaa.

Suurin niistä on ollut ketju Mikael GranlundMikko KoivuJason Zucker.

– Jos katsoo esimerkiksi klippejä (helmikuun 4. päivän) Vancouver Canucks -ottelusta, niin he olivat koko ajan oikeissa paikoissa ja he tekivät hurjaa tulosta. Mutta nimenomaan heidän puolustaminen on johtanut siihen, että heidän tehotilastot ovat luokkaa +30, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau miettii NHL.com:n mukaan.

Nimenomaan Canucksia vastaan Granlund iski NHL-uransa ensimmäisen hattutemppunsa. Samaisessa ottelussa Wildin kolmikko piti pilkkanaan Canucksin ykkösketjua, jossa mukana ovat muun muassa Sedinin veljekset.

Iso liike Wildissa tapahtui kesällä, kun Eric Staalin hankinnan jälkeen Granlund siirrettiin pysyvästi laitahyökkääjän paikalle.

– En tiedä miten paikat menivät aiemmin. Tiedän sen, että kun katsoin World Cupissa Granlundin otteita, niin vaikka Suomi ei tehnytkään maaleja, niin hän oli jokaisessa maalipaikassa mukana. Ja hän pelasi kovaa, Boudreau aloitti Granlundista.

– Laitoin hänet Mikon yhteen ja nyt hän (Granlund) on laidassa. Viime kaudella hän oli paljon keskellä ja en tiedä onko se tehnyt ison eron, mutta hän ja Mikko ovat lähteneet lentoon. Sitten kun siihen lisäsi vielä Zuckerin, kaverin, jolla on paljon nopeutta, niin heidän kemia vain loksahti kohdalleen.

– Sen jälkeen, kun laitoimme heidät yhteen, he ovat olleet niin hyviä kuin olla ja voi, Boudreau hehkuttaa.

Granlund on ollut muun muassa NHL:n kuumimpia pelaajia joulukuun alkuvaiheilta lähtien. Meno on ollu vakuuttavaa.

– Tuossa ketjussa on vain niin hauska pelata. Totuin pelaamaan sentterinä, mutta nyt olen laituri ja erityisesti hyökkäyspäässä muutos hieman vapauttaa. Sitä ei tarvitse vääntää puolustusalueella niin paljon kulmissa ja se jättää paljon energiaa hyökkäämiseen. Se on iso juttu, Granlund itse miettii.

Aivan vieras paikka laiturin tontti ei ole Granlundille. Siellä hän on viilettänyt niin maajoukkueessa kuin esimerkiksi ammattilaisuran alkuhetkillä.

– Ei tämä muutos ole niin iso juttu minulle. Olen aina sanonut, että pystyn pelaamaan molempia paikkoja ja en niin välitä, että kumpi se sitten on. Meillä on nyt niin hyvä juttu meneillään, että toivottavasti pystymme jatkamaan tätä, Granlund pohtii.