Colorado Avalanchen kausi on ollut katastrofaalinen, mutta Mikko Rantanen on ollut yksi joukkueen harvoista valopilkuista.

Rantanen takoi Montreal Canadiensin verkkoon helmikuun alussa hattutempun. Suomalaistulokas pyrkii ottamaan onnistumisista kaiken irti, koska muuten itseluottamuksen kohottaminen joukkueessa, joka häviää ilta illan jälkeen, on äärimmäisen vaikeaa – jopa mahdottoman tuntuista.

– Olen tehnyt kovasti töitä, mutta kiekko pomppii meillä liikaa, ja sellaista jääkiekko välillä on. Etenkin kun hävitään, joukkueen itseluottamus ei ole korkealla, Rantanen myönsi The Denver Postille.

– Kukaan ei pysty kohottamaan itseluottamustaan. Se on vaikeaa, kun häviää. Kaikki tietävät sen, mutta ei siitä pääse eroon kuin koittamalla unohtaa menneen ja yrittämällä aloittaa jokainen peli puhtaalta pöydältä.

Rantanen on löytänyt hyvää kemiaa Nathan MacKinnonin ja kapteeni Gabriel Landeskogin kanssa. Vitja on joukkueen paras tällä hetkellä.

– Kun ketju on hyvä, sitä itsekin pelaa hyvin. Sitä vain yrittää jatkaa samalla tavalla, pitää jalat liikkeessä ja olla yrittämättä asioita, joita ei osaa. Olemme saaneet maaleja parissa viime pelissä, ja pelimme kulkee hyökkäyssuunnassa. Saamme paikkoja, mutta täytyy varmistaa, että olemme vastuullisia puolustuksessakin, Rantanen totesi.

Päivitys klo 17.14 hattutemppu oli Montrealia vastaan.