Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu kertoo avoimesti urastaan Pohjois-Amerikassa, Players Tribune -verkkomedialle kirjoittamassaan artikkelissa.

Uran alku sai ikävän käänteen, kun kaudella 2004-2005 NHL:ssä oli työnseisaus, ja turkulainen joutui aloittamaan uransa AHL:ssä. Minnesotan farmijoukkue oli tuolloin texasilainen Houston Aeros.

– Muistan saaneeni syyskuussa 2004 sähköpostin otsikolla Houston. Viestissä luki, että aloittaisin kauden AHL:ssä Aerosin riveissä. Ihmettelin, että pelataanko sielläkin jääkiekkoa, Koivu muistelee artikkelissaan.

Mies oli valmistautunut pelaamaan kiekko NHL:ssä, mutta lopulta koko kausi peruttiin, koska NHL:n työehtosopimusta ei saatu aikaiseksi.

Kaudesta texasissa tuli kokemus, joka muovasi Koivusta sellaisen pelaajan, kuin hän on nyt.

Todd McLellan oli siihen aikaan joukkueen johdossa. Hänen vaikutus minuun pelaajana ja yksilönä on ollut korvaamatonta.

– Sillä kaudella pääsin myös pelaamaan läpi ensimmäisen 80:n ottelun runkosarjan. Sitä kuulee pitkän kauden fyysisestä kovuudesta, mutta henkisesti se on rankempi. Bussimatkat, hotelliruoka ja tuplapeliviikonloput opettavat sinulle paljon itsestäsi.

Ennen seuraavan kauden alkua Koivu koki epäonnisen loukkaantumisen ennen kauden alkua. Leijonakapteeni loukkasi polvensa viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua.

– Sain harjoituskaudella paljon vastuuta, viimeisessä ottelussa loukkasin kuitenkin polveni. Se oli huonoin mahdollinen ajoitus. Sen jälkeen olin varma, että en pääse NHL-kokoonpanoon.

Näytöt harjoituskaudella kuitenkin riittivät ja mies murtautui Wildin rinkiin, kuukauden sairaslomasta huolimatta.

– Olen ollut minnesotalainen siitä lähtien.

Lue koko artikkeli Playrs Tribunen sivulta.