Liigassa pelataan torstai-iltana mielenkiintoinen kärkipään ottelu.

Tampereen Tappara saa vieraita Jyväskylästä. Hurjassa lennossa oleva JYP saapuu testaamaan sarjakärjen nykyvireen.

JYP on ollut jo pidemmän aikaa Liigan paras joukkue tulosten valossa. Päävalmentaja Marko Virtasen suojatit ovat napsineet kymmenestä viime pelistä 25 pistettä 30 mahdollisesta. JYPin virettä vielä jykevämmin kuvaa 20 ottelun kuntopuntari, jonka aikana joukkue on kerännyt peräti 52 pistettä. Vertailun vuoksi samalla ajanjaksolla toiseksi lihavimman potin on kerännyt illan vastus Tappara, joka on saalistanut 38 pistettä.

Kuluvan vuoden puolella JYP on jäänyt vain kahdesti pisteittä. Tappara kaatoi hurrikaanipoppoon tammikuun alussa Jyväskylässä. Kirvesrintojen peli on yskähdellyt viime kierroksilla. Toisaalta se on ymmärrettävää, sillä joukkue on selvässä sarjajohdossa ja matkalla runkosarjan voittoon. Hallitseva mestari ja kolmena viime keväänä finaaleissa pelannut miehistö odottelee jo pudotuspelien alkua.

Torstai-iltana Tampereella nähtäneen taisteleva kotijoukkue. Liigan kovavireisin joukkue sytyttää taatusti Tapparan. Lisävirtaa Tapparaan on tuonut KHL:stä siirtynyt Kristian Kuusela, joka avasi maalihanansa heti ensimmäisessä pelissään palattuaan Tapparaan. Toinen KHL-hankinta, puolustaja Blake Parlett on osoittanut myös olevansa pätevä tekijä Liigaan.

JYP puolestaan tiukasti kiinni kotiedussa puolivälieriin. Syksyllä alakanttiin pelannut sikermä on saanut viisikkopelinsä kuntoon. JYP on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa. Lisäksi JYP loistanut erikoistilanteilla: vain Tappara on tehnyt enemmän ylivoimamaaleja. JYPin alivoima on tilastojen mukaan sarjan paras.

JYP on tämän hetken kovin mittari Liigassa. Se takaa illan kamppailuun kutkuttavat lähtökohdat. Joku voi nähdä ottelun jo asetelmien hakemisena pudotuspelejä silmällä pitäen.