Tampa Bay Lightningin maalilla valta on nyt vaihtunut. Kuningas ja luotettavana ykkösvahtina torjunut Ben Bishop kaupattiin Los Angeles Kingsiin, ja nyt kruununperillisen, 22-vuotiaan Andrei Vasilevskin on kannettava joukkuetta.

Vasilevski pelasi kahdella edelliskaudella ajoittain hyvin joukkueen maalilla ja ansaitsi vuoteen 2020 jatkuvan jatkosopimuksen.

Tällä kaudella meno on ollut kuitenkin takkuisampaa. Venäläisvahdin torjuntaprosentti on painunut lukemaan 90,9, eikä itseluottamus vaikuta olevan korkealla.

Ennen Bishop-kauppaa Vasilevski oli hävinnyt viisi otteluaan putkeen, mutta torjui tiistain vastaisena yönä voiton Ottawa Senatorsista. Voitosta huolimatta kysymysmerkkejä on paljon ilmassa, kun venäläinen on ensimmäistä kertaa urallaan ykkösvahdin asemassa.

– Tämä on enemmän kuin uskon hyppy, manageri Steve Yzerman sanoi Tampa Bay Timesin mukaan.

– Aika näyttää, mutta uskon, että hänellä on työkalut tulla loistavaksi ykkösvahdiksi pitkäksi aikaa. Kun katsoo kaikkia liigan huippuvahteja ja heidän uransa alkuvaiheita, huomaa, että siellä on ollut nousuja ja laskuja.

– Se on vaikein pelipaikka. Uskon, että hänellä on henkisiä voimavaroja ja luonnetta, halua ja mielenlujuutta nousta heikoista hetkistä.