Suomen jääkiekkomaajoukkueen heikot esitykset kuluvalla kaudella saivat jatkoa, kun Tshekki takoi Göterborgissa Suomen nurin peräti lukemin 7-1.

Tshekki takoi jo kahdessa erässä lukemiksi 4-0. Suomi sai hieman lohtua, kun Antti Erkinjuntti kavensi kahden miehen ylivoimassa lukemiksi 4-1.

Sen jälkeen Tshekki oli tyly ja iski kaksi ylivoimamaalia ja vielä viimeisellä minuutilla yhden lisäosuman.

Tshekki oli jokaisella osa-alueella Suomea edellä, ja joukkueen pelisuunnitelma onnistui täysin.

– Aika tylyt ovat lukemat. Rutinoitu Tshekki teki joka tilanteesta maalin. Pelitapahtumiin nähden ovat aika rajutkin lukemat, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Ylen haastattelussa.

Suomen verkkoon iskettiin ottelussa kaksi ylivoimamaalia ja yksi alivoimalla. Tshekin maalintekijöiden joukossa oli useita Suomessakin luistelleita pelaajia, kun Michal Birner, Lukas Kaspar ja Michal Repik takoivat osuman mieheen.

7-1 oli on suurin tappio, jonka Suomi on koskaan kärsinyt Tshekille, kun ei lasketa Tshekkoslovakian aikaa mukaan.

Sunnuntaina Suomi kohtaa vielä Ruotsin-turnauksen päättävässä ottelussa Ruotsin.