Ei se vaihtamalla parane – paitsi jos uskoo tämän kauden tilastoa NHL-joukkueista, jotka ovat vaihtaneet päävalmentajansa.

New York Islanders, Boston Bruins ja St. Louis Blues ovat kaikki vaihtaneet valmentajansa lyhyen ajan sisään, eikä joukkueilla ainakaan ole mennyt huonommin vaihdoksen jälkeen.

TSN:n toimittaja Jamie Thomas nosti Twitterissä esiin, että kun näiden kolmen seuran tulokset lasketaan yhteen valmentajien vaihdoksen jälkeen, seurat ovat voittaneet yhteensä 16 ottelua, pelanneet kahdesti tasan ja hävinneet ainoastaan kolmesti.

Jos twiitti ei näy, katso se tästä linkistä.

Jamie Thomas

@JamieThomasTV
Fire your coach it works...
#Isles #Bruins and #Blues combined 16-3-2 since they made the change behind the bench. #NHL

Islanders vaihtoi Jack Capuanon Doug Weightiin tammikuun lopulla, minkä jälkeen joukkue on voittanut kahdeksan pelaamistaan 12 ottelusta. Pisteittä joukkue on jäänyt vain kahdesti.

Kuun vaihteessa Ken Hitchcock korvattiin Mike Yeolla Bluesissa. Yeon johdolla joukkue on voittanut viisi kuudesta ottelustaan.

Bostonissa Claude Julien taas teki tilaa Bruce Cassidylle viime viikolla. Sen jälkeen Bruins on voittanut kaikki kolme peliään.

Florida Panthers on ollut tällä kaudella kuitenkin poikkeus sääntöön. Vaikka Gerard Gallant vaihtui Tom Roween, ei tilanne juuri parantunut. Valmentajavaihdoksen jälkeen joukkue on voittanut 32 ottelustaan vain 13. Täysin pisteittä joukkue on jäänyt kymmenen kertaa.