Florida Panthers sai suuria apuja sairastuvalta, kun sekä Aleksander Barkov että myös Jonathan Huberdeau palasivat kehiin.

Huberdeau ehti olla koko alkukauden sivussa, kun hänen akillesjänteensä repesi aivan kauden alla.

Barkov ehti puolestaan huilata koko tammikuun selkävaivojen takia.

Heti paluun yhteydessä ketju oli mainiossa iskussa. Barkov oli alustamassa Panthersin voittomaalia Anaheim Ducksia vastaan. Voittomaalista vastasi kukapa muukaa kuin Huberdeau.

Kun Panthers sai ykkösketjunsa takaisin, näkyi se nopeasti myös muissa.

– Barkovin ketju pelaa toisten joukkueiden kärkiketjua vastaan, toisten joukkueiden kärkipakkiparia vastaan, mikä taas meinaa sitä, että esimerkiksi (Vincent) Trocheckin ketju voi pelata kakkosketjuja ja kakkospakkipareja vastaan. Se on iso ero, Panthersin apuvalmentaja Dave Barr miettii Miami Heraldin mukaan.

Jos oli kaksikon paluu tärkeä Panthersille, nostaa Barr myös Barkovin yksistään esille. Suomalaissentterin paluun merkitystä hän ihastelee kovasti.

– Hän tekee ympärillä olevista parempia. ”Jags” (Jaromir Jagr) näytti viisi vuotta nuoremmalta ja hänen pelaamisensa paraantui. Vaikka ketjuna he eivät olleet pelanneet pitkään aikaan yhdessä, niin silti meno näytti hyvältä.

Jagr käyttikin hyvää esimerkkiä vaikutuksesta.

– Jos esimerkiksi vastustaja tekee pitkän kiekon meitä vastaan, niin nopeasti kakkosketju pääsee pelaamaan väsyneitä pelaajia vastaan. Ja jos miettii sitä, että menetimme kaksi kärkikaveria, miten se olisi näkynyt muissa seuroissa?

– Heidän paluunsa vaikuttaa kaikkiin. He voivat tehdä yhdessä maaleja illasta toiseen, yhteensä yli 80 kaudessa. Ja he ottavat taakkaa muiden harteilta, Jagr mietti.