Dallas Starsin suomalaismaalivahti Kari Lehtonen on saanut paljon risuja kauden aikana epätasaisten otteidensa takia.

Ottelussa Buffalo Sabresia vastaankin Lehtosen torjuntaprosentti painui alle 90:n, mutta kolmannessa erässä Starsin puolustaessa johtoaan suomalaisvahti oli hyvässä vireessä.

Sabres rynnisti päälle kovaa päätöserässä, mutta Lehtonen pisti luukut kiinni ja torjui kaikki 16 Dallas-laukausta. Stars voitti ottelun 4-3.

Kolmannessa erässä Lehtonen venyi myös huimaan paraatipelastukseen. Sabresin ykköspakki Rasmus Ristolainen laukoi erän puolivälin tienoilla tulisesti b-pisteen kaarelta, mutta Lehtonen torjui patjallaan vedon, vaikka oli vahvan maskin takana.

Irtokiekossa Dallas-puolustus ei ollut hereillä, joten kiekon nappasi Sabresin William Carrier, jonka laukauksen Lehtonen niin ikään torjui. Kiekko nousi ilmaan ja näytti jo pomppaavan Lehtosen torjunnasta maaliin, mutta ”Kärppä” sai lyötyä kiekon pois komealla hanskakäden venytyksellä.

Tilanne päättyi, kun Dallasin suomalaistulokas Esa Lindell purki kiekon Stars-maalin edestä.

Katso koko tilanne NHL.comista tästä linkistä.