Philadelphia Flyersin viime kesän NHL-draftin ykköskierroksen varauksen German Rubtsovin tilannetta on pyöritelty Venäjällä paljon viime päivien aikana, sillä mielenkiintoinen hyökkääjälupaus on ollut pienimuotoisen sotkun keskellä.

Hänen kohdallaan ehdittiin huhuta liikettä Venäjältä pois päin.

Nyt tällä saralla tapahtui käänne.

KHL:n viralliset verkkosivut vahvistivat sen, että Rubtsov on purkanut sopimuksen omasta aloitteestaan KHL-seura Vitjazin kanssa. Tätä seuraa se, että hän suuntaa Pohjois-Amerikkaan.

Tai pidemminkin pysyy siellä, sillä Rubtsovin nenä murtui nuorten MM-kisoissa, eikä hän voinut lentää Venäjälle. Rubtsov koki myös aivotärähdyksen turnauksessa. Hänen jääminen Kanadaan sairaalahoitoon oli sovittu Vitjazin kanssa, minkä seuran GM Igor Varitski vahvisti asian R-Sportille.

Kommentoinnin yhteydessä Varitski ei kuitenkaan tiennyt mistään loikkauksesta, joka nyt toteutuu.

Kandalaisessa QMJHL-juniorisarjassa pelaava Chicoutimi Saguenéens ilmoitti Rubtsovin liittyvän sen riveihin sen jälkeen, kun venäläishyökkääjä käy pienessä leikkauksessa.

Rubtsov oli Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana tuoreimmissa MM-kisoissa. Viidessä ottelussa hänelle ei merkattu tehopisteitä.

Pohjois-Amerikkaan matkaamisen yhteydessä Flyersin uskotaan tekevän NHL-diilin hänen kanssaan. Flyers myös todennäköisesti pulittaa korvausta Vitjazille, sillä Rubtsovilla oli voimassa vielä sopimus myös ensi kaudesta venäläisseuran kanssa.

Rubtsov huudettiin kesän NHL-draftissa vuorolla #22 Flyersiin. Tällä kaudella hän on pelannut niin KHL-seura Vitjazin kuin MHL-seuran Russkie Vityazi Chekhovin paidassa.