Venäläinen Sovetski Sport -sivusto uutisoi, että Tampa Bay Lightningin puolustaja Nikita Nesterov, 23, saattaisi olla palaamassa Venäjälle.

– Päivän uutispommi: Nikita Nestov valmis palaamaan Tampasta Venäjälle! toimittaja Pavel Lysenkov kirjoittaa.

Viime aikoina Nesterov on löytänyt itsensä usein pelaavan kokoonpanon ulkopuolelta Tampa Bayssa. Pelatessaankin puolustaja on laitettu jopa hyökkääjään rooliin.

Nesterovin agentti Dan Milstein sanoo olevansa jatkuvasti yhteydessä Tampa Bayn manageriin Steve Yzermaniin.

– Nesterov kuuluu Tampan tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta tällä hetkellä hän pääsee pelaamaan vain harvoin, Milstein toteaa.

– Mutta silloin kun hän pelaa, on hän tilastollisesti Tampan parhaimpia pakkeja. Viimeisissä kuudessa pelissä Nikita on pelannut hyökkäyksessä, jossa oli myös parhaimpia laukauksissa ja maalipaikoissa. Mutta sitten peliaikaa taas vähennettiin, kunnes Carolinaa vastaan hänet otettiin pois kokoonpanosta vain muutama minuutti ennen peliä.

Milsteinin mukaan Nesterov harkitsee vakavasti paluuta KHL:ään. Nesterovin KHL-oikeudet omistaa miehen kotikaupungin seura Traktor Tsheljabinsk.

Tampa Bay ei Milsteinin mukaan halua laittaa puolustajaa siirtolistan kautta AHL:ään, sillä hänen mukaansa yli kymmenen joukkuetta olisi halukkaita nappaamaan venäläisen riveihinsä.

Lysenkovin mukaan on selvää, että KHL-paluu tulisi kyseeseen vasta kesällä, kun Nesterovin NHL-sopimus loppuu.

Nesterov on pelannut tällä kaudella Lightingin riveissä 26 ottelussa, joissa on kerännyt pisteet 2+4=6.

Venäläinen on Tampa Bayn viidennen kierroksen varaus vuodelta 2011. Tsheljabinskin kasvatti on pelannut tähän mennessä 110 ottelua NHL:n runkosarjasta ja 26 lisää pudotuspeleissä.