Venäläinen naisten ammattijääkiekkojoukkue Sverdlovsk Region Jekaterinburg etsii ensimmäistä voittoaan Venäjän naisten jääkiekkoliigan pääsarjassa yli kolmeen vuoteen.

Sverdlovsk hävisi maanantaina peräti 105:nnen ottelunsa putkeen. Joukkueessa on hyvin apea tunnelma.

– Olemme totaalisen pulassa, kommentoi joukkueen maalivahtivalmentaja Irina Votintseva 1-5-tappion jälkeen ABC Newsin mukaan.

Joukkueen edellinen voitto tapahtui 2013 vuoden lokakuussa, kun Uralin vuorilta kotoisin oleva Sverdlovsk voitti rankkareiden jälkeen Kometa Mozhaiskin lukemin 4-3.

Sen jälkeen joukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia. Kaikki valmentajat vaihtuivat. Melkein kaikki pelaajat lähtivät ja joukkueen nimikin muutettiin. Joukkueen nykyinen rosteri sisältää nuoria pelaajia, joista nuorimmat ovat peräti 16-vuotiaita.

– Hävisimme otteluita isoilla lukemilla, mutta nyt ei enää niin isoilla. Olemme alkaneet tekemään maaleja, 18-vuotias varakapteeni Regina Jumaguzhina kertoo.

– Olemme vihaisia ja haluamme voittaa. Kukaan ei anna periksi.

Sverdlovskin pelaajat eivät elä luksuselämää. Heille maksetaan 15 000 ruplaa (n.235€) kuukaudessa, jonka lisäksi he saavat ilmaisen asunnon ja osa pelaajista opiskelee opettajiksi jääkiekon ulkopuolella.

2000-luvun alussa, kun joukkueen nimi oli vielä Spartak Mercury, he voittivat Venäjän mestaruuden ja osa joukkueen pelaajista pääsi Venäjän maajoukkueeseen. Kahdeksan vuotta sitten Sverdlovskin pelaajilla ja valmennuksella tuli kuitenkin erimielisyyksiä, joten iso osa pelaajista ja valmentajista siirtyi pois joukkueesta.

Heikot otteet ovat ajaneet Sverdlovskin taloustilanteen karille, eikä seuran omistava paikallinen hallitus ole innokas rahoittamaan jatkuvasti häviävää joukkuetta.

Sverdlovskin uudeksi päävalmentajaksi valikoitui vuosi sitten Julia Perova, joka on sarjan ainut naispäävalmentaja. Joukkueen otteet paranivat samantien, eikä tappiot olleet enää yhtään niin suuria kuin aikaisemmin. Yksi pelaaja pääsi jopa Venäjän nuorten maajoukkueeseen.

Perovalla suuri haaste joukkueen motivaation säilyttämisessä.

– Ensinnäkin, rakasta sitä mitä teet, ja loput asiat tulevat perässä. Jos haluat oppia, sinun täytyy pelata jääkiekkoa, rakastaa peliä ja pelata parhaasi mukaan. Sitten tulee kuuluisuus, onni ja voitot tulevat itsestään, Perova kertoo.