Boston Bruinsilla suomalaismaalivahti Tuukka Rask on ollut isona hahmona pitämässä seuran pudotuspelihaaveita yllä.

Mutta kun Raskille tulee edes pikkuisen huonompi iltama, on Bruins pulassa.

Koska kuten esimerkiksi New York Islandersia vastaan, Bruinsin puolustukselta ei tullut paljoa apuja.

Rask itse päästi hieman heppoisesti Josh Baileyn maalin, mutta Nikolaj Kuleminin molemmat osumat olivat todella lepsuja Bruinsin puolustukselta.

– Tämä ei riitä. Ei ole mitään selityksiä. Emme saaneet tarpeeksi niin kärkiosastolta kuin alemmista ketjuista. Emme tule voittamaan montaa peliä pelaamalla noin, Bruins-hyökkääjä David Backes harmitteli Boston Globen mukaan.

– Tämä on niin turhauttavaa kuin olla ja voi, Backes jatkoi.

Toteamus tuli illan jälkeen, jossa Bruins jäi kotonaan nollille, vieraat paukuttivat neljä osumaa ja alkukauden iso hahmo löysi itsensä penkiltä pelin loppupuolella.

Rask nimittäin vedettiin maalilta kahden erän jälkeen.

– Niin latteaa. Alusta alkaen, Bruinsin päävalmentaja Claude Julien pyöritteli päätään.

– Siellä oli maaleja, mitkä eivät edes normaalisti mene sisään. Kaikki meni aivan pieleen puolustamisesta lähtien. Ensimmäisessä maalissa annoimme niin paljon tilaa keskelle puolustusaluetta, puolustajat ovat väärällä puolella, kiekottoman puolen hyökkääjän on väärällä puolella ja yhtäkkiä siellä on sellaista tilaa, mitä en ole nähnyt lähemmäs lainkaan tämän vuoden aikana. Se kertoi paljon meidän pelistämme tänään.

Vaikka Bruinsilla on riittänyt vaikeuksia tällä kaudella, on se edelleen pudotuspelipaikoilla. Se on tällä hetkellä toisena Atlantic-divisioonassa, mutta takana sekä Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators että Florida Panthers ovat 48 pisteessä. Bruinsilla pisteitä on 51, joten sillä ei saa tulla vastaan hirveästi samankaltaisia rimanalituksia.

– Meidän kokoonpanosta kukaan ei ilmaantunut paikalle. Se on täysin anteeksiantamatonta, Bruinsin tähtihyökkääjä Patrice Bergeron tiivisti.