Calgary Flamesin Jyrki Jokipakka on ajautunut mutkikkaaseen tilanteeseen. Viime kaudella Dallas Starsista pelaajakaupan yhteydessä Calgaryyn saapunut Jokipakka ei ole löytänyt kunnollista roolia joukkueessa.

Tampereella syntynyt Ilveksen kasvatti on pelannut puolustajalle vähäisiä peliminuutteja ja on joutunut seuraamaan katsomon puolelta 14 ottelua tällä kaudella. The Hockey Writers uskoo Flamesin altistavan 25-vuotiaan puolustajan laajennusvaraustilaisuudessa Vegan Golden Knightsin varattavaksi.

Jokipakka on kolmen kauden aikana osoittanut pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla, mutta tällä hetkellä joukkueessa ei näytä olevan tilaa suomalaisnuorelle. Mark Giordano, T.J. Brodie ja Dougie Hamilton ovat joukkueen parhaat puolustajat ja Calgary tulee suojaamaan heidät varaustilaisuudessa. Jokipakka on heidän jälkeensä seuran kokenein puolustaja 143:lla NHL-ottelullaan.

The Hockey Writers uskoo, että maiseman vaihto voisi tehdä hyvää isokokoiselle suomalaiselle. Hän ei ole osoittautunut erityisen hyväksi tai huonoksi millään osa-alueella, mutta on vasta seuran kolmanneksi paras vasemmalta ampuva pakki. Giordanon ja Brodien takaa murtautuminen suuremmille peliminuuteille on erittäin hankalaa.

Jyrki Jokipakka on pelannut kolmella kaudella Dallas Starsin ja Calgary Flamesin riveissä 143 ottelua ja tehnyt niissä tehot 3+25. Tällä kaudella on syntynyt yksi maali ja viisi syöttöä.