Liigan hallitseva mestari Tappara porskuttaa vahvasti.

Tappara on erittäin tukevasti kiinni runkosarjan voitossa. Kirvesrinnat kukisti viikonlopun tuplapeleissä HIFK:n kahteen otteeseen napaten täydet kuusi pistettä. Tappara on sarjataulukon keulilla kerättyään 45 ottelusta mukavat 100 pistettä. Saman verran otteluita pelanneet TPS ja KalPa ovat 11 pisteen päässä.

Jussi Tapolan suojatit tekevät nykyisellä tahdilla Liiga-historiaa. Tapparan nykyinen pistekeskiarvo 2,22 tuottaisi 60 ottelun runkosarjassa yhteensä 133 pistettä. Liigan yhden kauden piste-ennätys on Kärppien 131 pistettä kaudelta 2013-2014.

Mahdollista toki on, että viime kevään mestarin keskittyminen saattaa silloin tällöin herpaantua yksittäisessä ottelussa. Tästä huolimatta Tapparalla on kaikki edellytykset uuteen piste-ennätykseen, kun runkosarjasta on takana jo kolme neljännestä.

Pientä päänvaivaakin löytyy. Puolustuksesta on sivussa kaksi tärkeää lenkkiä loukkaantumisten vuoksi. Telakalla ollut Aleksi Salonen palasi kehiin viime viikolla ja myös Tuomas Sammalkangas tehnee paluun lähiviikkoina. Sen sijaan Valtteri Kemiläisen kohdalla tilanne on täysin auki päävamman vuoksi. Tiedossa on ollut, että Tappara on etsinyt jo pidemmän aikaa vahvistusta pakistoonsa.

Keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvisen loukkaantuminen lauantain HIFK-ottelussa oli tuntuva takaisku. Toistaiseksi Tappara ei ole tiedottanut taitosentterin tilanteesta tarkemmin.

Maanantaina Tappara informoi purkaneensa hyökkääjä Charles Lingletin sopimuksen yhteistuumin pelaajan kanssa. Linglet pelasi 11 ottelua pistein 2+3, mutta hänelle ei tahtonut löytyä sopivaa roolia.

Mikäli Järvisen vaiva osoittautuu vakavaksi, niin Tapparan täytyy hankkia vielä peliä tekevä keskushyökkääjä. Tätä taustaa vasten laitahyökkääjä Lingletin sopimuksen purku asettuu uuteen valoon.

Tapparan mahdollisista uusista hankinnoista ei ole vielä tietoa, mutta yksi asia on jo nyt varmaa: mikään joukkue ei halua kohdata komeassa lennossa olevaa Tapparaa pudotuspeleissä.